Soms wil je gewoon lekker snacken maar dan wél op een verantwoorde manier. Fransesca Kookt weet daar wel raad mee! Deze vegetarische capreseburgers zijn daarnaast dé ideale maaltijd om je vrienden mee te verrassen, aldus de online diëtist. Voor wie ga jij je uitsloven dit weekend?

Boodschappenlijst (4 personen)

4 Italiaanse bollen óf volkoren bollen (voor meer vezels!)
2 tomaten
1 bol buffelmozzarella
4 &samhoud tomatenburgers (2 verpakkingen)
1 el olijfolie
4 el pesto
50 gr rucola
4 zongedroogde tomaatjes
4 takjes verse basilicum, alleen de blaadjes
Optioneel: balsamicostroop (te koop in knijpflesjes)

Voedingswaarden (1 persoon)

645 Energie (calorieën)
28 Gram eiwitten
55 Gram koolhydraten
32 Gram vet (waarvan 12,5 verzadigd vet)
11 Gram vezels

Bereidingswijze

  1. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal daarna uit de oven, laat iets afkoelen en snijd met een scherp mes doormidden.
  2. Snijd in de tussentijd de tomaten in dunne plakken. Dep de buffelmozarella goed droog en snijd in 8 plakken.
  3. Bak de tomatenburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking in een koekenpan met bakolie.
  4. Besmeer de onderkant van de broodjes met pesto, beleg met een handje rucola en leg daar de tomatenburger op. Verdeel de plakjes tomaat over de burgers gevolgd door de mozzarella, twee zongedroogde tomaatjes en wat blaadjes basilicum.
  5. Serveer de broodjes op borden en garneer optioneel met balsamicostroop, leg nu de bovenkant van het broodje er op en eet lekker!


Wil je mij als jouw persoonlijke online diëtist? Klik hier!

Wil je meer vegetarische burgers zien? Klik dan hier!