Een heerlijke, simpele maar gezonde lunch, daar wordt de online diëtist natuurlijk erg blij van. Dit lunchrecept van the Lemon Kitchen voldoet aan die eisen.
Heb je toevallig nog wat volkorenbrood in huis liggen én nog wat salade, dan is deze lunch in een vloek en een zucht gemaakt. Meer tips om voedselverspilling te voorkomen kan je trouwens hier lezen. Maar voor nu heb ik maar één advies: maken!

Boodschappenlijst (2 personen)

4 volkorenboterhammen
4 eetlepels romige Rondéle geitenkaas van President (verkrijgbaar bij AH & Jumbo)
1 wortel
1 komkommer
1 mango
1 citroen
2 eetlepels honing
flinke scheut azijn
koriander zaad

Voedingswaarde (per persoon)

359 Kcal
11 gram Eiwit
54 gram Koolhydraten
10 gram Vetten
8 gram Vezels

Bereidingswijze

1. Was als eerste de komkommer en de wortel. Rasp vervolgens de komkommer en de wortel in dunne slierten. Schil daarna de mango en snij vervolgens dunne plakken van de mango af en voeg bij de wortel en komkommer.
2. Schenk hier nu de honing, flinke scheut azijn en sap van een 1/2 citroen aan toe en breng op smaak met zout en peper en voeg vervolgens een paar koriander zaadjes toe. Zet even afgedekt in de koelkast.
3. Rooster vervolgens de boterhammen en besmeer vervolgens ruim met de geitenkaas. Haal de frisse salade uit de koelkast en verdeel over de geitenkaas.
4. Rasp als laatste nog wat van de citroen over de boterham en serveer bijvoorbeeld met een glas water met citroen!
5. Heb je misschien nog wat salade over? Bewaar kan zeker nog een paar dagen. Het zuur zorgt ervoor dat het geconserveerd (langer houdbaar) wordt.

boterham geitenkaas online diëtist


Dit recept is van Jadis van The Lemon Kitchen