Ingrediënten (voor 2 personen)

2 naanbroden (patak’s)
Halve pompoen
3 plakjes serranoham
30 gram parmezaanse kaas
2 eetlepels passata
80 gram geitenkaas
100 gram mini asperges
Handje rucola
Kaneel
Peper & zout
Komijn

Voedingswaarden (per pizza)

750 Kcal
153 gram koolhydraten
103 gram eiwitten
50 gram vetten
7 gram vezels

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 250 graden
2.Snijd de pompoen in blokjes en kruid licht met kaneel en komijn
3.Verhit wat zonnebloemolie in een pan en bak de pompoenblokjes kort
4.Smeer wat passata over het naanbrood (pizza)
5.Snijd de asperges door het midden en verdeel over de pizza’s
6.Beleg de pizza met geitenkaas, stukjes ham en de pompoenblokjes
7. Strooi er vrolijk wat parmezaan overheen
8. Stop de pizza’s in ongeveer 6 á 8 minuten in de oven

Wist je dit?

Brood of naanbrood is voor veel mensen een reden om bang te worden. Want tarwe en want gluten. Gluten zijn slecht, gevaarlijk en je kan er vervelende klachten van krijgen toch? Voor mensen met coeliakie en glutensensitiviteit kan dit inderdaad zo zijn. Echter betreft dit maar 1% van de bevolking. Dat gluten slecht zijn is simpelweg ook gewoon een hype en daarom zijn we bang geworden. Niet negatief denken dus over gluten, waarschijnlijk kan jij er gewoon tegen!


Dit recept is van Chef met Lef