Deze salade van Francesca Kookt is een échte vezelbom dankzij de zilvervliesrijst en daarnaast gewoon super lekker! Je zet hem al in 20 minuten op tafel. En dat vind ik als online diëtist natuurlijk helemaal hartstikke leuk! Geniet ervan en stuur mij de foto op instagram of facebook.

Boodschappenlijst (3 personen)

1 pak zilvervliesrijst (300 gram)
2 sjalot
4 geroosterde paprika (zelf geroosterd of uit pot)
2 blikken tonijn in water
2el olijfolie
1 tl (gerookt) paprikapoeder
zeezout
200gr diepvries doperwten
sap van 1/2 citroen
2el gehakte platte peterselie

Voedingswaarde (per persoon)

607 Kcal
35 gram Eiwit
89 gram Koolhydraten
11 gram Vetten
8 gram Vezels

Bereidingswijze

1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en laat even staan met de deksel op de pan.
2. Snipper in de tussentijd de sjalot fijn, snijd de paprika in kleine stukjes en laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
3. Verhit een grote hapjespan of wok en fruit de sjalot in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de paprikapoeder en een snufje zout toe en bak dit even mee.
4. Schep de doperwten (rechtstreeks uit de vriezer) erdoor en bak ook nog een minuutje mee zodat ze goed doorwarmen.
5. Zet het vuur laag en voeg de zilvervliesrijst, stukjes paprika en tonijn toe. Schep alles goed door en breng op smaak met het citroensap en eventueel nog extra zout.
6. Schep de zilvervliesrijstsalade in een grote schaal en strooi de gehakte peterselie erover.

Lauw is deze salade heerlijk, maar ook de volgende dag vanuit de koelkast is het een heerlijke lunch.

 

zilvervliesrijst salade met tonijn en geroosterde paprika

Meer recepten?

Klik hier

Mij als online diëtist & voedingscoach?

Klik dan hier!