Salades, je hebt ze in alle soorten en maten! Deze frisse salade van Francesca Kookt is nét even anders dan dat je gewend bent. Ook is deze salade in een handomdraai klaar. Dat wil ik als online diëtist jullie niet laten voorbij gaan! Ideaal als lunch of avondmaaltijd. Voor wie maak jij deze salade komende week? Stuur mij het eindresultaat op instagram of facebook.

Boodschappenlijst ( 4 personen)

50 gr hazelnoten
8 el notenolie
2 el (vijgen-dadel) balsamicoazijn
zwarte peper
zeezout
4 sjalotten
Klontje boter
1 el suiker
4 rijpe peren
150 gr gemengde salade
12 plakjes serranoham

Voedingswaarde (per persoon)

492 Kcal
10 gram Eiwit
32,7 gram Koolhydraten
34 gram Vetten
7 gram Vezels

Bereidingswijze

1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin worden. Schep ze daarbij regelmatig om
2. Maal de hazelnoten daarna fijn in een hakmolentje of keukenmachine en schenk geleidelijk de olie erbij. Meng met de azijn en breng op smaak met peper en zout.
3. Pel de sjalotten en snijd in vieren.
4. Smelt boter in een koekenpan, leg de sjalotten erin en strooi de suiker erover. Bak in 3 – 5 min aan beide zijden.
5. Schil de peren en snijd in parten.
6. Meng de salade met de hazelnootdressing en verdeel de peer, sjalot en plakjes serranoham erover. Serveer direct.

Salade met peer serranoham en hazelnoten

Meer recepten?

Klik hier

Inschrijven groep augustus

Voor de maand augustus heb ik nog 3 plekken beschikbaar voor mensen die hulp willen rondom voeding en mij als online diëtist & voedingscoach willen. Wil je afvallen, aankomen of heb je een andere specifieke vraag dan ben je bij mij aan het juiste adres. Lees of bekijk hier meer over mijn online programma’s. Je kunt contact opnemen via info@jonathanklaassen.nl of stuur een whatsapp bericht naar 06-1495 1429. Vol = vol