De zon blijft zich voorlopig nog laten zien en dat betekent dat we weer volop buiten kunnen eten! Tijd dus voor frisse gerechten die je óók nog eens makkelijk mee kan nemen. Met dit lekkere recept van Francesca Kookt ben jij deze zomer een graag geziene gast op iedere barbecue! Fris, snel te bereiden (20 min) én een bron van gezonde vetten. En dat vind ik als online diëtist natuurlijk helemaal hartstikke leuk! Geniet ervan en stuur mij de foto op instagram of facebook.

Boodschappenlijst (4 personen)

300 gr (mini) fussili
Olijfolie (extra vergine)
125 gr gerookte spekreepjes
50 gr pijnboompitten
100 gr babyspinazie
2 avocado’s, in blokjes
250 gr tomaatjes, gehalveerd
100 gr zongedroogde tomaatjes, in stukjes
10 blaadjes basilicum grofgehakt
peper
zout

Voedingswaarde (per persoon)

766 Kcal
24 gram Eiwit
49 gram Koolhydraten
40 gram Vetten
11 gram Vezels

Bereidingswijze

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en laat volledig afkoelen. Meng er eventueel tijdens het afkoelen een beetje olijfolie door om plakken te voorkomen
2. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Blijf erbij want ze verbranden snel
3. Zodra ze lichtgekleurd zijn, haal je ze uit de pan en zet je het apart
4. Bak in dezelfde koekenpan de spekreepjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier (wel met een bordje eronder)
5. Meng de pasta met de pijnboompitten, spekjes, spinazie, avocado, (zongedroogde) tomaat en basilicum
6. Voeg olijfolie, peper en zout naar smaak toe

pastasalade met spinazie, avocado, tomaat en spekjes

Meer recepten?

Klik hier

Mij als online diëtist & voedingscoach?

Klik dan hier!