Op zijn tijd is er natuurlijk ook ruimte voor wat lekkers, het draait immers om balans. Wil je echt een keer genieten van een overheerlijke pizza? Neem dan zeker even de tijd om dit recept van Nigel van der Horst te maken! Als online diëtist deel ik dit maar al te graag met je. En geloof me, dan wil je de komende tijd geen kant-en-klaar pizza meer. Eten wordt namelijk niet met een brommer gebracht en komt ook niet uit een raam.

Boodschappenlijst (voor 4 personen)

Pizza
600 gram sukade
4 naturel naanbroden
160 gram cheddar
4 eetlepels passata
4 eetlepels bbq-saus
1 eetlepel sriracha
2 rode uien
2 rode paprika’s
1 eetlepel paprikapoeder

Salade
250 gram rodekool
100 gram augurken
2 rode uien
1 komkommer
wat sap uit de pot augurken
zout

Voedingswaarde

842 kcal
59 gram eiwitten
81 gram koolhydraten
28 gram vetten
13 gram vezels

Bereidingswijze   

1.Breng een pan met ruim water en een theelepel zout aan de kook.
2.Snijd het vlees in grove blokjes en snijd het vet eraf. Doe het vlees zodra het water kookt in de pan en laat het 2,5-3 uur zachtjes sudderen. Voeg indien nodig water toe en roer af en toe even door, zodat het vlees niet aan de pan blijft plakken.
3.Verwarm vlak voor het vlees gaar is de oven voor op 225 graden.
4. Snijd voor de salade de rodekool en augurken fijn. Snijd de uien in maantjes en de komkommer in lange dunne reepjes. Meng alles in een kom met wat sap uit de pot augurken en een klein snufje zout.
5. Giet het water van het vlees af en laat het vlees even afkoelen. Trek het vlees uit elkaar en meng het in een schaal met de bbq-saus, het paprikapoeder, de sriracha en wat zout. Laat even marineren.
6. Snijd de rode uien in grove blokjes en de paprika’s in reepjes. Rasp de cheddar.
7. Bestrijk de naanbroden met passata en verdeel het vlees, de ui, paprika en cheddar erover. Bak de pizza’s 10 minuten in de voorverwarmde oven.
8. Schep wat salade op de pizza’s of serveer hem erbij en ga lekker eten!

pizza chef met lef

Hulp nodig?

Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier –  met behulp van artikelen, tips en online coaching.