Biet, geitenkaas en avocado. Een goede drie-eenheid om je salade mee op te vullen. Salades doen het altijd goed wanneer je nét dat beetje extra groente op een dag binnen wilt krijgen.  Wil je meer inspiratie voor een gezonde lunch? Klik dan hier.

Boodschappenlijst ( 4 personen)

500 gram rode bieten, gekookt
160 gram geitenkaas
80 gram rucola
40 gram walnoten, geroosterd
2 avocado’s
handje verse dille, fijn gehakt
mosterd
olijfolie, extra vergine
witte wijnazijn
zwarte peper
zout

Voedingswaarden ( per persoon)

554 energie (calorieën)
15 gram eiwitten
10 gram koolhydraten
48 gram vet (waarvan 12 gram verzadigd vet)
8 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode bieten en avocado’s in stukjes.
  2. Klop een dressing van 4 eetlepels olijfolie extra vergine, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel mosterd, peper en zout.
  3. Maak een saladeschaal op met rucola, rode biet, avocado en verdeel de geitenkaas erover.
  4. Druppel de dressing erover en garneer met walnoten en dille.

Salade met geitenkaas biet en avocado online diëtist