Schaften! Roept jouw collega naast je bureau. De lunchpauze is aangebroken en je besluit je vertrouwde bammetje te verwisselen voor een lunch buiten de deur. Maar hoe doe je dat in op een verantwoorde manier? Je wilt immers gezonde keuzes maken en wellicht wil je enkele kilo’s afvallen. Gelukkig weet de online diëtist hier wel raad mee en deelt hij graag enkele tips met jullie. Zo kom jij beslagen ten ijs!

Tip 1: houd een mindful momentje

Een goede manier is, om in de uren voordat je buiten de deur gaat lunchen een kort moment te nemen waarop je gaat nadenken en jezelf de vraag stelt ‘Wat voor soort keuze wil ik maken tijdens de lunch’. Door hier een moment over na te denken, ga je veel meer bij jezelf na wat jij graag wilt. En door deze bewustwording kan je nieuw gedrag gaan inzetten in plaats van op de automatische piloot een lunch in te gaan en mogelijk keuzes te maken waar je achteraf spijt van krijgt. Het kan zijn dat je de afgelopen dagen wat meer hebt gegeten en daardoor bewust kiest om nu even wat minder te eten. Mindful eten, zoals de online diëtist dat noemt!

Tip 2: dressing apart

Oké, je hebt inmiddels nagedacht over het onderwerp voeding en nu is het dan tijd om praktische keuzes te maken. Als eerste, vraag de dressing apart. Bestel je een salade? Vraag dan of de dressing apart mag of dat deze eventueel gehalveerd mag worden. En kies je bijvoorbeeld voor een tosti met saus, neem dan niet alle saus. Durf dit ook echt te vragen. Jij wilt immers gezonde keuzes of afvallen.

Tip 3: portiecontrole

In de meeste gevallen – uitzonderingen daargelaten – zijn de porties in de restaurants vaak iets groter dan past bij het doel afvallen of op gewicht blijven. Welkom in de Westerse wereld! Focus je daarom op portiecontrole en eet tot je 80% vol zit. Concreet kan dit betekenen dat je niet de hele maaltijd opeet.

Tip 4: kies voor voedzame producten

Veel groenten, volkorenbrood of bruinbrood of goede producten zoals: kip, gerookte zalm, ei, peulvruchten of neem een salade.
Wees bij de salade matig met producten zoals: avocado, noten en olie. Gezonde producten, maar ook calorierijk! Een soepje is overigens ook altijd erg welkom, vul dit eventueel aan met een volkorenbroodje.

PS

Wil je nou liever zelf een heerlijke lunch maken? Klik dan hier voor een aantal mooie recepten.

Samenvattend

– stel jezelf de vraag: “Welke keuze wil ik maken tijdens de lunch”
– denk na over wat je eet
– vraag de dressing apart of halveer deze
– let op de portiegrootte
– kies voor voedzame producten


Wil je mij als online diëtist?

Schrijf je hier in!