Dagelijks gezond eten is een weldaad voor het lichaam. Op het werk kan dit nog wel eens een uitdaging zijn met alle verleidingen op de loer. Dit kan, indien er geen verantwoorde keuzes worden gemaakt, zorgen voor een ongezonde levensstijl en mogelijk overtollige kilo’s. De online diëtist steekt hier graag een stokje voor, gezond eten levert je namelijk gezondheidsvoordelen op. En aangezien we veel van onze tijd op kantoor doorbrengen heb ik enkele tips voor jullie op een rij gezet.

Tip 1: plaats groente en fruit in het zicht

Soms moet je gewoon weer even herinnert worden aan je goede gewoontes. Groente en fruit in het zicht zetten is zo’n trucje dat je daarbij kan helpen. Plaats daarom een schaal(tje) groente en fruit op je bureau, wedden dat jij binnen no time meer groente en fruit eet! Geen plek op je bureau? Zorg dat je altijd een appel of een banaan in je tas paraat hebt. Ik zei het al eerder maar herhaalt het graag nog een keer: voorbereiding is namelijk het halve werk wanneer het aankomt op het maken van de juiste keuzes, het geeft je uiteindelijk veel rust. Wedden dat jouw collega’s binnen no time jouw truc opvolgen.

Tip 2: trakteer jezelf soms op een nee

Altijd ja zeggen gaat je niet helpen, ik zeg het je maar gewoon eerlijk. Traktaties zijn natuurlijk heerlijk maar wil jij op je gezondheid letten dan zal je soms ook een nee moeten verkopen. Dit voelt misschien niet altijd vriendelijk, maar je collega’s hebben veel meer aan jou als je gezond bent en goed in je vel zit. Stel jezelf daarom bij elke traktatie steeds weer de vraag: word ik hier gelukkig van? Past dit momenteel bij het doel dat ik voor ogen heb? Bijvoorbeeld, gezonder eten of afvallen. Dit kan je helpen om een beslissing te maken waar jij daadwerkelijk achter staat. Zo wordt je, je bewust van je voedingskeuzes gedurende de dag door. Door naar de lange termijn te kijken en niet je laten verleiden door kortstondig genot voelt het ook niet als jezelf iets ontzeggen. Integendeel, je geeft jezelf juist iets! Namelijk, vooruitgang en een stap dichter bij je doel.

Tip 3: eet bewust in de kantine

De kantine is een verleidelijke omgeving die jou maar al te graag wilt verleiden tot keuzes die wellicht niet passen bij het doel dat jij voor ogen hebt. Is het lunchtijd? Sta vooraf even stil bij de doelen die jij wilt nastreven. Welke keuzes gaan jou daar bij helpen Wellicht is het beter om niet en/en te kiezen, maar of/of. Dus óf een salade, óf een schaaltje zuivel óf een belegd broodje met eventueel een soep. Met mate, precies!

Samenvattend

– Zet groente en fruit in het zicht
– Voorbereiding is het halve werk
– Ga bewust om met traktaties
– Sta dagelijks stil bij de doelen die je voor ogen hebtWil je mij als online diëtist?

Schrijf je hier in!