Een vraag die ik regelmatig krijg in mijn online praktijk. Van óf vegetariërs of van mensen die wat vaker voor vegetarisch willen proberen. Een mooie zaak vind ik als online diëtist, want je draagt niet bij aan dierenleed en je doet het milieu een groot plezier. Daarom heb ik mijn favorieten voor jullie opgeschreven. Ik zeg: lekker proberen deze vegetarische opties!

Hummus

Kan je tegenwoordig in iedere supermarkt halen, en erg geschikt als vegetarisch broodbeleg. Hummus is een heerlijk puree gemaakt van kikkererwten, sesamzaad en enkele ingrediënten. En oja, extra tip: doe er wat schijfjes groenten op te doen.

Pindakaas met banaan

You hate it or love it, maar absoluut het proberen waard!

Avocadospread met feta

Lekker op een broodje, cracker of rijstwafel. Je neemt wat feta, avocado, limoen en cayennepeper om vervolgens in de zevende hemel te verkeren.

Baba anoesh

Of is het baba ganoush? Ach, waar het omgaat is dat het een spread is van aubergine. Samen met komkommer en rucola kan ik het zeer aanraden. Erg goed te pruimen.

Vegetarische filet americain

De favoriet van de diëtist. Ga dit alsjeblieft proberen. Samen met gesneden rode ui en koriander. Jammie!

Geitenkaas met beetje honing

Dit is voor de fijnproevers onder ons.

Gegrilde groenten

Je neemt een grillplaat, je neemt wat gesneden groenten (courgetten, paprika en champignons bijvoorbeeld), grill dit, en strooi er vervolgens wat peper en zout op. Voilà!

Ei met bieslook

Een gekookt eitje, geserveerd met wat takjes bieslook. Yeah!

Hulp nodig?

Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier –  met behulp van artikelen, tips en online coaching.


Wil je meer weten over voedselhypes?

Bestel dan hier mijn boek!