Het voorjaar is in zicht en de zon laat zich steeds vaker zien. Tijd dus voor frisse en lekkere recepten zoals deze kleurrijke salade van The Lemon Kitchen. Boordevol groente en fruit, wat wil je nog meer? Een goede start van de lente!

Boodschappenlijst (2 personen)

75 gram Gorgonzola
3 grote verse vijgen
3 eetlepels San Mauro citroen olijfolie
1 zakje rucola sla (á 85 gram)
1 biologische citroen
1 komkommer
snuf peper en zout

Voedingswaarden ( per persoon)

379 energie (calorieën)
11 gram eiwitten
18 gram koolhydraten
28 gram vetten ( waarvan 10 gram verzadigd vet)
4 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Schaaf slierten van de komkommer en snijd de verse vijgen in puntjes.
  2. Voeg de rucola in een saladebak en giet hier de citroenolijfolie van San Mauro bij, voeg zest (rasp) van een ½ citroen toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg als laatste wat sap van een ½ citroen aan de salade toe.
  4. Snijd nu de gorgonzola in kleine blokjes van 1 centimeter bij 1 centimeter.
  5. Leg vervolgens de aangemaakte rucola sla op een salade schaal en verdeel hier de komkommer overheen, de verse vijgen partjes en gorgonzola blokjes.
  6. Druppel als laatste nog wat van de citroenolijfolie over de salade. Rasp als laatste voor smaak nog wat van citroenrasp eroverheen.
  7. Eetsmakelijk!

salade met vijgen en gorgonzola online diëtist