Mensen zoals Renate, maken mijn werk de moeite waard! Het was een eer om haar te begeleiden in haar proces! En wat een eer om nu een recept van haar blog met jullie te delen. Dit keer een heerlijk ontbijt. Want een goede start van de dag, is het halve werk!

Boodschappenlijst (2 personen)

80 Gram havermout
300 Milliliter melk naar keuze
1 Bos bospeen
Een paar takjes tijm
200 Gram gemengde paddenstoelen
2 Eieren
2 Eetlepels olijfolie
Peper & zout naar smaak

Voedingswaarden (per persoon)

415 Energie (calorieën)
20 Gram eiwitten
38 Gram koolhydraten
19 Gram vetten (waarvan 4 gram verzadigd vet)
8 Gram vezels

Bereidingswijze

  1. De dag van te voren rooster je de wortelen.
  2. Verwarm de oven op 180°C.
  3. Wortelen schoonmaken, in een ovenschaal leggen met een paar takjes tijm (zonder kan ook), snufje zout en besprenkelen met 1 el olijfolie.
  4. Wortelen in ca. 25 – 30 minuten gaar roosteren.
  5. Even een nachtje slapen, daarna:
  6. Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze in kwarten of halveer ze.
  7. Doe de havermout en melk in een pannetje, breng aan de kook en hou dit dan nog minuutje of 2 tegen de kook aan. Pannetje van het vuur halen en laten staan.
  8. Verhit een grote hapjespan en bak hierin de paddenstoelen in 1 eetlepel olijfolie goudbruin met wat peper en zout.
  9. Doe de helft van de geroosterde worteltjes erbij, die hoef je alleen maar even mee op te warmen.
  10. Bak in een koekenpan de spiegeleitjes en verdeel alles over 2 borden.
  11. Decoreer de boel hoe je zelf wilt, en geniet er flink van! Ontbijtze!

havermoutpap met gebakken paddenstoelen, geroosterde wortel en een spiegel ei online diëtist