Het is inmiddels zomer en dat betekent maar één ding: salades! In grote getalen als je het mij vraagt. En het liefst natuurlijk een salade die je doorgaans niet maakt. Nou, dan ben je met dit mooie recept van Eat Live Travel aan het goede adres. Gevarieerd, veel eiwit en veel groente. En dat vind ik als online diëtist natuurlijk helemaal hartstikke leuk! Geniet ervan en stuur mij de foto op instagram of facebook.

Boodschappenlijst (2 personen)

75 gram veldsla
2 wilde perziken
75 gram feta
6 plakjes rosbief
1 avocado
pompoempitjes & zonnebloempitjes
2 eetlepels olijfolie (extra virgin)
1 eetlepel appel-cider azijn
sap van een halve citroen
verse munt
peper en zout

Bereidingswijze

1. Leg de helft van de veldsla in een saladeschaaltje en de helft in een ander schaaltje.
2. Snijd de wilde perziken doormidden en maak er mooie partjes van.
3. Schil de avocado en snijd ook deze in mooie partjes. Mocht je dit te ingewikkeld vinden kun je natuurlijk ook gewoon de avocado en wilde perzik in stukjes snijden.
4. Maak van de rosbief een mooi rolletje, rol 3 plakjes rosbief in 1 groot rolletje en leg dit rolletje in het midden van het saladeschaaltje.
5. Rooster pompoenpitjes en zonnebloempitjes in een (droge) koekenpan tot ze lichtbruin worden. Je kunt zoveel pitjes gebruiken als je zelf wilt.
6. Maak de dressing door 2 eetlepels extra virgin olijfolie, 1 eetlepel appel-cider azijn, verse munt (zoveel als je wilt), het sap van een halve citroen en peper/zout met elkaar te mengen.
7. Strooi de pitjes over de salade een verkruimel de feta erover.
8. Besprenkel de dressing tot slot over de salade.
salade

Meer recepten?

Klik hier

Mij als online diëtist & voedingscoach?

Klik dan hier!