Als ik het woord ” komijn” hoor denk ik toch snel aan komijnekaas. Maar ik dit gerecht komt er geen kaas aan te pas. Francesca gebruikt dit interessante kruid om de welbekende tomatensoep op te kalefateren. Wat is dit een goede uitvinding! Zet de pan maar vast op tafel!!

Boodschappenlijst (4 personen)

800 gram trostomaten
400 gram winterpeen
300 gram gekookte knoflookgarnalen
2 uien
2 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
2 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels komijnzaad
1 liter warme kippenbouillon
1/2 liter warm water
plukje safraan
bakolijfolie
zout
dille

Voedingswaarden (1 persoon)

278 energie (calorieën)
19 gram eiwitten
20 gram koolhydraten
12 gram vetten (waarvan 2 gram verzadigd vet)
8 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Snijd de trostomaten in grove stukken, schil de winterpeen en snijd in grove stukken, hak de ui, knoflook en bleekselderij grof.
  2. Verhit een soeppan met een scheut bakolijfolie en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en wortel een paar minuten in de olie.
  3. Voeg de trostomaten, komijnzaad, snuf zout en tomatenpuree toe, roer door en bak nog een paar minuten.
  4. Schenk de kippenbouillon en water in pan en roer door samen met het plukje saffraan. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen tot alle groenten gaar zijn.
  5. Pureer de soep daarna helemaal fijn met een staafmixer of gebruik de blender.
  6. Proef en breng eventueel extra op smaak.
  7. Serveer de soep in kommen met wat knoflookgarnalen naar smaak en garneer met druppeltjes olijfolie extra vergine en wat fijngehakte dille.

tomatensoep met komijn en knoflookgarnalen online diëtist