Barbecuen  is hartstikke gezellig, leuk en natuurlijk fijn vanwege het lekkere eten. Toch kan dit lastig zijn als je bijvoorbeeld wilt afvallen. De online diëtist heeft weer een aantal tips voor je.

Tip 1: maak een afspraak rondom alcohol

Maak vooraf een keiharde afspraak met jezelf. Spreek vooraf af of je gaat drinken en zo ja, hoeveel. Niet drinken is natuurlijk altijd beter, maar natuurlijk kan een glas of glazen alcohol ook erg plezier zijn. Spreek dat vooraf heel duidelijk met jezelf af. Ga je nou toch een keer all the way, geen ramp, maar kies er dan voor om het de volgende keer niet te doen.

Tip 2: verklein de maaltijden op die dag

Je hebt de BBQ zelf, maar je hebt natuurlijk ook de rest van de dag nog. Als je weet dat je tijdens de BBQ wat meer gaat eten kan je hier rekening mee houden. Kies 2 maaltijden uit die dag, bijvoorbeeld ontbijt en tussendoortje. Het tussendoortje laat je voor die dag weg en het ontbijt ga je wat verkleinen voor zeg 1/3. Op deze manier bespaar je calorieën en heb je ruimte tijdens de BBQ.

Tip 3: verklein maaltijden op een andere dag

Als je nou echt veel hebt gegeten tijdens de BBQ (en wees eerlijk daarin) dan kan je de bovengenoemde tactiek ook op een andere dag passen.

Tip 4: let op tijdens de barbecue

Tijdens de barbecue kan je veel winst pakken. Je maakt hier al goede keuzes door voor magere producten te gaan. Denk aan kip, biefstuk of witte vis, maar je kan ook voor een vegetarische salade gaan met ei en peulvruchten bijvoorbeeld. Het laatste is voor het milieu een stuk beter;) waar je gewoon echt moet opletten zijn de stokbroodjes met kruidenboter, aoioli of andere sausjes. Wees hier matig in of doe het gewoon niet. Groenten daarentegen mag je zoveel eten als je wilt, graag zelfs!

Tip 5: Hanteer de 80% regel

De 80% regel betekent simpel gezegd dat je wat minder eet. Het gaat erom dat je een inschatting maakt en probeert op die 80% te komen. Eet niet tot je vol zit, maar tot je geen trek meer hebt. Je hele maag hoeft echt niet gevuld te worden. Stel jezelf ook regelmatig de vraag: eet ik nu omdat ik écht honger heb of is het trek? Heb je trek, dan is het wellicht verstandiger om te stoppen zodat je de 80% haalt.

Tip 6: let op sauzen!

Dit zijn echte killers. Je mag het wel eten, maar let op de portiegrootte

Tip 7: Zeg soms ook gewoon nee!

Je hoeft echt niet alles te eten, nee, soms mag je ook best nee zeggen. Lekker al die alcohol, stukken vlees, stokbrood met saus, maar we kunnen ook een keer nee zeggen. Wil je resultaat behalen zorg dan voor de balans.

Neem de tips mee en geniet!


Groep augustus

Voor groep augustus heb ik nog 2 plekken vrij. 👉🏼 Wil je mee doen? Klik dan hier voor meer informatie of stuur een e-mail naar info@jonathanklaassen.nl 📩 of stuur een app naar 06-149 514 29 📲