Waar vroeger peulvruchten vaak werd gezien als ‘geiten-wollen-sokken voedsel’, is dat nu gelukkig wel anders. Peulvruchten zijn helemaal back in business, en dat kan de online diëtist alleen maar aanmoedigen. Peulvruchten zijn namelijk niet te onderschatten belangrijk voor een gezond voedingspatroon. En daar is het immers allemaal om te doen toch?

Peulvruchten zijn niet alleen noodzakelijk voor vegetariërs en veganisten – als vleesvervangers – maar iedereen zou ze wekelijks moeten eten. Dit vanwege nuttige voedingsstoffen zoals: eiwitten, vezels, ijzer en calcium. Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen. Ze fungeren als fundament voor de opbouw van cellen en celstructuren en voor de groei en onderhoud van spiermassa. Vezels zorgen voor een goede darmwerking, en geven een verzadigend gevoel – goed als je bezig bent met afvallen – en verlagen het risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2. En als klap op de vuurpijl ook nog eens goed voor het milieu en dierenwelzijn.Wat wil een mens nog meer?

Praten we over peulvruchten dan hebben we het trouwens over: bruine, witte en zwarte bonen, kapucijners, kievitsbonen (borlotti), limabonen, linzen, kikkererwten, spliterwten, kidneybonen, lupinebonen en sojabonen. Deze bonen worden o.a. verwerkt in tofu, tempé, hummus of vleesvervangers. Wil je losse peulvruchten gelijk uit blik, zo direct klaar? Kies dan voor het merk
Bonduelle .

Tips om peulvruchten te eten:

– Maak een wrap
– In een salade
– Gebruik sojaproducten, zoals bijvoorbeeld Soja yoghurt of drink.
– Een bonenschotel, zoals chili sin carne
– Een bonensalade met bleekselderij, citrus en peterselie
– Maak een bonen spread of humus
– Voeg het toe aan rijst, quinoa of couscous
– Rooster wat kikkererwten met paprikapoeder, chilipoeder, olijfolie en zout
– Maak een omelet met bonen, tomaat en peterselie
– Rijk gevulde bonensoep van Francesca Kookt
– Probeer eens een snack van bonen, zoals een brownie van zwarte bonen van Francesca Kookt

Meer tips hoe je gezond kunt eten? Klik hier.

Hulp nodig?

Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier –  met behulp van artikelen, tips en online coaching. Bekijk hier resultaten.