De bonensalade, op tal van manieren te variëren. Dit is een heerlijke, frisse variant met drie verschillende bonen van Francesca Kookt. Rijk aan vezels, eiwitten en smaak. De salade kan gebruikt worden als vullende lunch of voor het avondeten.

Boodschappenlijst (4 personen)

1 blik (255 gr) reuzenbonen
1 blik (175 gr) rode kidneybonen
1 blik (175 gr) cannellini bonen
1/2 rode ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes of dunne partjes
10 gr platte peterselie, fijngehakt
3 el olijfolie extra vergine
2 el citrusazijn (of cider- of wijnazijn)
1 tl gedroogde rozemarijn
Zeezout
Zwarte peper

Voedingswaarden ( per portie)

299 energie (calorieën)
17 gram eiwitten
31 gram koolhydraten
8 gram vet (waarvan 1 gram verzadigd vet)
18 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Spoel de drie soorten bonen met stromend water in een vergiet en laat deze goed uitlekken
  2. Meng de bonen met de rode ui, bleekselderij, peterselie en rozemarijn in een kom
  3. Klop de olijfolie en citrusazijn door elkaar met een snufje zout en peper naar smaak. Meng de dressing daarna door de bonensalade. Voeg eventueel naar smaak nog meer azijn, zout of peper toe
  4. Bewaar de bonensalade afgedekt in de koelkast tot gebruik

Bonensalade met bleekselderij, citrus en peterselie

Hulp nodig?

Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier –  met behulp van artikelen, tips en online coaching. Bekijk hier resultaten.