Een heerlijk, vullend en simpel recept van Lisa Dorsman. Dit is een recept met een net iets andere twist aan het welbekende bananenbrood door de cannellini bonen. Deze heerlijke bananenbrood plakken geven een vullend gevoel door de vezels. Goed voor de zoete trek voor bij de koffie of lekker als ontbijt.

Boodschappenlijst (12 plakken)

3 rijpe bananen
250 gram cannellini bonen (uitgelekt en afgespoeld)
250 gram volkorenmeel
150 milliliter amandelmelk
100 gram dadels zonder pit
3 eieren
4 theelepels kaneel
5 gram bakpoeder
1/2 theelepel vanillearoma
Plantaardige olie om in te vetten

Voedingswaarden (per plak)

153 energie (calorieën)
6 gram eiwitten
24 gram koolhydraten
2 gram vet (waarvan  2 gram verzadigd vet)
4 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal de bananen, de bonen, het vanillearoma en de dadels fijn in een keukenmachine of blender. Wanneer er een gladde massa ontstaan is, voeg je ook het volkorenmeel, de eieren, de kaneel, de amandelmelk en het bakpoeder toe. Meng dit tot er een glad beslag ontstaat.
  3. Vet de bakvorm in met wat plantaardige olie. Giet het beslag in de vorm en zet deze 60 minuten in de oven. Laat het bananenbrood afkoelen en haal het uit de ovenvorm. Verdeel het brood in 12 porties.

Bananenbrood uit vezels online diëtist

Hulp nodig?

Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier –  met behulp van artikelen, tips en online coaching. Bekijk hier resultaten.