Wie in de supermarkt op zoek is naar snacks hoeft niet ver te zoeken. Toch zijn niet al die opties even gezond. Integendeel zelfs, er zit veel rotzooi bij: veel suikers, weinig ‘nuttige’ voedingstoffen of erg prijzig. In deze blog deelt de online diëtist tien gezonde en eenvoudige snacks voor onderweg!

1. Noten

No Nuts, No Glory! Een perfecte snack, een klein handje noten. Ga hier overigens niet bij overdrijven, zo’n 25 gram is prima als snack. Noten zijn gezond, maar bevatten veel calorieën.

2. Fruit (duh!)

Een voor de hand liggende optie, maar fruit heb je natuurlijk in alle soorten en maten. Een banaan in je tas is niet ideaal (lees: je hele tas onder de banaan). Ga daarom liever voor stukjes fruit in een bakje. Denk aan appel met kaneel, kiwi, banaan, peer, bessen etc.

3. Gedroogd Fruit

Deze optie is nog handiger: Gedroogd fruit. Doe bijvoorbeeld een handje rozijnen, een paar gedroogde abrikozen, dadels of vijgen in een zakje. Dit lekt niet en kun je eigenlijk ook niet echt pletten.

4. Bakje kwark

Tegenwoordig zijn er allerlei handige to-go bakjes te verkrijgen. Zo ook eentje voor yoghurt/kwark met eventueel wat extra toppings. Ga voor een bakje (volle) kwark (100-150 gram) met bijvoorbeeld een klein handje noten en wat kaneel.

5. Gekookt ei

Altijd lekker en dankzij de eiwitten ook erg voedzaam. Win-win!

6. ‘Droge’ volkoren crackers

Crackers hoeven niet altijd met beleg en dus zijn ze eenvoudig mee te nemen als snack. In een boterhamzakje of wat folie. Een kind kan de was doen!

7. Rauwe groenten met hummus dip

Gezond en lekker. Ik kies vaak voor wortelen en reepjes paprika. Deze lekken niet en kun je ook makkelijk in wat folie meenemen. Bakje hummus mee en hoppa je zit gebakken!

8. Zelfgebakken bananenbrood

Bak aan begin van de week een gezond bananenbrood en je hebt een snack voor de hele week. Of vries een deel in en haal de avond van te voren er een plakje uit. Klik hier voor een paar recepten.

9. Volkoren boterham met beleg

De boterham kan natuurlijk voor lunch, maar is ook een prima snack. Een boterham met pindakaas, kipfilet, hüttenkäse of hummus is bijvoorbeeld een goede optie.

10. Left overs

Heb je wat avond eten over? Neem de volgende dag dan wat mee in een klein bakje. Een paar happen nasi, wat pasta of een halve wrap kan ook prima als snack!


Hulp nodig?

Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier –  met behulp van artikelen, tips en online coaching.