Deze spaghetti tonno met pikante tomatensaus is van Eat Live TravelZij zijn dol op de Italiaanse keuken, maar dat ben ik zeker ook. Vandaar dat ik hem met alle liefde voor jullie deel. Getoetst door de online diëtist en dus geschikt voor jullie. Eten is leuk en geniet daar dan ook ten volle van. Lekker snel, niet ingewikkeld maar wel lekker en vol met voedingsstoffen. Tijd om aan de slag te gaan! En natuurlijk mag je altijd andere ingrediënten gebruiken die je voorkeur hebben.

Boodschappenlijst (voor 3 personen)

200 gram spaghetti
2 tenen knoflook
1 ui
1 courgette
1 paprika
1/2 aubergine
8 cherry tomaatjes
280 gram tonijn (uitgelekt)
5 eetlepels biologische passata
3 eetlepels paprikapasta (Penguen Pepper Paste)
2 tl Italiaanse kruiden
50 gram Grana Padano
zout/peper/olijfolie

Bereidingswijze

1. Kook de spaghetti volgens de verpakking
2. Pers 2 teentjes knoflook en snijd een uitje in kleine stukjes
3. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de teentjes knoflook en het gesneden uitje
4. Snijd de courgette, de aubergine en de paprika in stukjes
5. Halveer de cherrytomaatjes
6. Wok de courgette, aubergine en paprika stukjes mee met het knoflook-ui mengsel in de koekenpan.
7. Laat de tonijn uitlekken in een zeef en voeg vervolgens, samen met de eetlepels passata en de paprikapasta toe aan het mengsel
8. Voeg tot slot de cherrytomaatjes toe en wok kort mee
9. Breng alles op smaak met peper en zout en Italiaanse kruiden
10. Garneer met geraspte Grana Padano
spaghetti tonno

Dit recept is van Eat Live Travel

Meer recepten?

Klik hier

Mij als online diëtist & voedingscoach?

Klik dan hier!