De zalm is een vette vis. Uit onderzoek met blijkt onder andere dat visvetzuren de kans op hart- en vaatziekten verkleinen en een gunstig effect hebben op de bloeddruk. Ik was dan ook wat blij toen ik dit recept met vogeltongpilaf en vis van EatLiveTravel tegen kwam. Lees meer over wat bepaalde voeding voor voor je lichaam doet in mijn boek.

Boodschappenlijst (4 personen)

300 gram vogeltongpasta
4 stukken zalmfilet
4 eetlepels paprikapuree
3 uien
3 teentjes knoflook
2 courgettes
1 bosje verse dille
peper/zout/olijfolie

Voedingswaarden ( per persoon)

560 energie (calorieën)
34 gram eiwitten
60 gram koolhydraten
18 gram vetten ( waarvan 3 gram verzadigd vet)
8 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Verhit een flinke scheut olie in een stofpan of wok en bak hierin de ui, knoflook en courgette in ca. 10 minuten zacht en goudbruin.
  2. Voeg de paprikapuree toe en bak kort mee.
  3. Schep de pasta erdoor en voeg net zoveel water toe totdat de pasta ca. 1 cm onder staat.
  4. Laat de pasta op matig vuur rustig aan de kook komen. Als het water verdampt is, is alles gaar.
  5. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en leg de moten zalm (bestrooid met wat zout en peper) in de pan met de huid op de bodem.
  6. Zet het vuur half en bak de vis ongeveer 4 minuutjes zachtjes aan.
  7. Draai de moot, zet het vuur laag en laat de vis in nog ongeveer 4-5 min. zachtjes doorgaren. Zodra de vis makkelijk uit elkaar valt is hij gaar.
  8. Hak wat verse dille fijn en meng deze door de pilaf.
  9. Serveer het stuk zalm op de vogeltongpilaf en garneer met een takje dille.

Vogeltongpilav met paprikapasta en gegrilde zalm online diëtist