Deze keer deelt de online diëtist een recept van Judith van Myfoodblog. Wat een mooie combinatie: het bittere van de witlof, framboos voor de zoete tegenhanger, zongedroogde tomaten voor wat hartigheid en dan nog de knapperige structuur van de vegetarische schnitzel. Enfin, lekker maken deze witlofsalade!

Boodschappenlijst (voor 2 personen)

2 stuks vegetarische schnitzel (van Vivera bijvoorbeeld)
4 eieren
3 stronkjes witlof
200 gram frambozen
6 zongedroogde tomaten
2 eetlepels vergine olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
Olijfolie (om in te bakken)

Voedingswaarden (per persoon)

565 Energie (calorieën)
30 Gram eiwitten
25 Gram koolhydraten
34 Gram vetten (waarvan 5 verzadigd vet)
9 Gram vezels.

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren 6 minuten (hard) en laat ze daarna onder koud water schrikken.
  2. Was de witlof goed en snijd de onderste centimeter weg.
  3. Bak de schnitzel volgens de instructies op de verpakking en snijd in reepjes.
  4. Snijd de zongedroogde tomaat in dunne reepjes en was de frambozen.
  5. Pel de eieren en snijd in kwarten.
  6. Schik de blaadjes witlof over 2 diepe borden. Verdeel hieroverheen de frambozen, reepjes schnitzel en ei.
  7. Meng in een bekertje olie en balsamicoazijn en sprenkel dit over de salade.

Vegetarische witlofsalade online diëtist Meer recepten van Myfoodblog? Klik dan hier.
Wil je tips rondom vegetarisch eten? Kik dan hier

Plekken beschikbaar!

Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier –  met behulp van artikelen, tips en online coaching.