Het begint kouder te worden en de bladeren vallen van de bomen. Wat is nou lekkerder dan een warme kom soep na een koude en regenachtige herfstdag? Met deze eenvoudige, maar heerlijke tomatensoep van Francesca Kookt kom je de donkere dagen helemaal goed door. Maak deze soep, is het credo!

Boodschappenlijst (6 personen)

1 kg rijpe trostomaten
1,5 liter groentebouillon
1 ui, grof gehakt
2 teentjes knoflook, grof gehakt
2 el tomatenpuree
15 gram basilicum, grof gehakt
kristalsuiker
bakolijfolie
serveer erbij: brood of grove knoflook croutons

Voedingswaarden ( per portie)

95 energie (calorieën)
3 gram eiwitten
14 gram koolhydraten
3 gram vet
3 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui en 2 teentjes knoflook glazig in een soeppan met een scheut bakolijfolie
  2. Roer de tomatenpuree, stukken trostomaat en een snufje suiker erdoor en bak 2 minuten mee
  3. Schenk de groentebouillon in de pan en laat 15 minuten pruttelen. Roer op het laatst de basilicum erdoor
  4. Pureer de tomatensoep met een blender of staafmixer, breng eventueel extra op smaak met zout en peper en serveer met extra blaadjes basilicum, brood of knoflook croutons.

tomatensoep met basilicum

Hulp nodig?

Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier –  met behulp van artikelen, tips en online coaching. Bekijk hier resultaten.