Rode linzensoep met kip online diëtist

Iedereen barst natuurlijk van de goede voornemens, afvallen, stoppen met roken, je huis afbetalen, etc etc. Mijn goede voornemen luidt zoals altijd: genieten van wat er op je bord ligt. Francesca kookt heeft wederom een heerlijk recept gemaakt waarbij ik mijn goede voornemen in ieder geval al behaalt heb.

Boodschappenlijst (4 personen)

2 Rode uien, versnipperd
3 Teentjes knoflook, fijngehakt
4 Centimeter gember, geraspt
Plantaardige olie
2 Theelepels komijnpoeder
1 Blik (400 gram) tomatenblokjes
800 Milliliter warme kip – of groentebouillon voor de vegetarische optie
200 Gram rode splitlinzen
300 Gram kippendijen of kipfilet
2 Grote of 4 kleine naan broden
Handje coriander of peterselie, fijngehakt
Sap van een halve citroen
Zwarte peper
Zout

Voedingswaarden (1 persoon)

700 energie ( calorieën)
43 gram eiwitten
93 gram koolhydraten
14 gram vetten ( waarvan 3 gram verzadigd vet)
16 gram vezels

Bereidingswijze

  1. fruit de rode, knoflook en gember in 2 eetlepels olie met de komijn
  2. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe.
  3. Doe de linzen erbij en breng het geheel aan de kook. draai het vuur terug.
  4. Leg de kip in het vocht en laat 20 minuten pruttelen. Roer regelmatig
  5. Haal de kip uit de pan en laat iets afkoelen.
  6. Bak de naan ondertussen volgens de verpakking.
  7. Pluis de kip in reepjes. Voeg al roerend toe aan de soep.
  8. Voeg al roerend de koriander en/of peterselie toe.
  9. Proef en breng op smaak met citroensap en peper en zout.
  10. Dan is het nu tijd om te genieten!