Een gevarieerd eetpatroon is wat ik als online diëtist altijd aanmoedig. Soms is het lastig om inspiratie te vinden om gevarieerd te eten. Francesca helpt je met dit recept uit de brand! Een originele soep boordevol smaak én gezonde vetten. Net weer iets anders dan de groentesoep die je gewend bent.

Boodschappenlijst (4 personen)

125 milliliter slagroom
50 gram cashewnoten, geroosterd en grofgehakt
2 rijpe avocado’s, in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1,5 liter warme groentebouillon
1 klontje boter
1 ui, gesnipperd
1 flinke stronk broccoli, in roosjes + stronk geschild en in stukjes
1 flinke vastkokende aardappel, geschild en in blokjes
zwarte peper
zout

Voedingswaarden (1 persoon)

451 energie (calorieën)
8 gram eiwitten
15 gram koolhydraten
38 gram vetten (waarvan 12,5 gram verzadigd vet)
7 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook voor 5 minuten terwijl je geregeld roert.
  2. Voeg de broccoli, aardappel en warme bouillon toe.
  3. Laat circa 20 minuten pruttelen.
  4. Schenk de slagroom erbij en roer de blokjes avocado erdoor.
  5. Pureer of blend de soep tot een gladde massa.
  6. Zet de pan weer op het vuur en verwarm op laag vuur terwijl je roert.
  7. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de soep in kommen en garneer met de cashewnoten.

broccolisoep met avocado en cashewnoten online diëtist