Willeke

willeke online diëtist Jonathan Klaassen

“Ik heb in de afgelopen maanden geleerd om gevarieerd te gaan eten.”

Gevarieerd en gezond eten. Dat vond ik lastig, al jaren. Het ene dieet na het andere geprobeerd met wisselend resultaat en 1 algemene uitkomst: uiteindelijk kwamen de kilo’s er weer aan.

Eten had altijd een ondergeschikte rol en deed ik even snel tussendoor wat er ook wel in resulteerde dat ik gerust vergat te eten. Ik dacht wel gezond bezig te zijn want ik at elke dag toch zeker wel 200 gram rauwe groente als tussendoortje. Maar waarom viel ik dan maar niet af?

Omdat hart- en vaatziekten een risico voor mij zijn wilde ik me graag nu al preventief een gezonde leefstijl eigen maken. Nadat ik ruim een jaar structureel sportte en dat goed in mijn systeem zat wilde ik nu écht met mijn voeding aan de slag.

Via google vond ik Jonathan zijn website en al snel werd ik enthousiast. Na een telefonische intake en het bijhouden van een dagboek kreeg ik het voedingsplan toegestuurd. Hierin kreeg ik duidelijke aanwijzingen voor het samenstellen van mijn dagmenu. Ik kon zien dat Jonathan echt rekening had gehouden met wat ik wel en niet lust.

Ik geloof dat ik in het begin best wat moeite heb gehad met alles te durven eten wat er stond. Ik had zo’n mijn eigen ideeën van wat gezond is en wat niet, maar ook dan kon ik appen en kreeg ik van Jonathan meer uitleg in de vorm van een artikel of gewoon even een bemoedigend appje of gewoon de vraag waar ben je nou eigenlijk bang voor?

Ik heb in de afgelopen maanden echt geleerd om weer gevarieerd te gaan eten en niet krampachtig te focussen op allerlei ‘gezonde’ dingen. Bewust om gaan met het kiezen van wat ik wel en niet eet en gezond en minder gezond in balans houden. Ik eet misschien minder groente dan 3 maanden geleden maar ik heb energie voor 10. De beruchte ‘ inkak momentjes’  zijn er nauwelijks meer en dat komt echt door het goed voeden van mijn lichaam.

Voorbereiden en een weekmenu maken voor alle eetmomenten is voor mij hetgeen wat blijkt te werken. Mooi meegenomen dat ik dan uiteindelijk op dit moment in totaal 18 cm kwijt ben, het scheelt 2 kledingmaten.

Zonder jouw begeleiding was dit niet gelukt Jonathan, onwijs bedankt voor al jouw support!

Wil jij net als Willeke ook resultaat behalen?
Schrijf je hier in voor de nieuwe groep

Meer resultaten zien?
Klik hier