Sophie

“Deze nieuwe manier van denken heeft bij mij veel effect gehad, want vier maanden later ben ik nog steeds op gewicht. ”

Ik heb nooit goede associaties met het woord dieet gehad. Ik wilde wel wat kilo’s afvallen, maar bij de gedachte dat ik dan vooral heel veel niet zou mogen eten, haakte ik al snel af. Ik wist dat ik zo’n patroon op de lange termijn namelijk absoluut niet zou gaan volhouden. Toch bleef dat willen afvallen in mijn hoofd rondspoken. Aan het begin van het jaar besloot ik om het roer om te gooien en meer te gaan sporten en gezonder te gaan eten. Dat had al snel effect, maar ik merkte dat ik daar graag begeleiding bij wilde gaan krijgen in plaats van zelf maar wat aan te klooien. Via via werd ik op Jonathan en zijn werkwijze geattendeerd. Een dieet op basis van wetenschappelijk onderbouwde informatie sprak mij direct aan. Geen onzin, maar feiten.

Ik besloot om drie maanden Jonathans hulp in te schakelen en met succes! In die drie maanden ben ik 13 kilo afgevallen en ik zit nu eindelijk op een gewicht waar ik echt blij mee ben. Daar heb ik hard voor moeten werken, maar ik heb er voor mijn gevoel weinig voor hoeven laten. De werkwijze van Jonathan is voor mij niet per se een dieet geweest, maar vooral een aanpassing van mijn eetpatroon en bewustwording van wat ik eet en waarom ik bepaalde keuzes maak. Waar ik voorheen altijd at totdat ik vol was, eet ik nu een portie die past bij wat mijn lichaam nodig heeft. Dit was in het begin natuurlijk even wennen, want de portie was een stuk kleiner dan dat ik gewend was, maar honger heb ik niet gehad.

Het fijne aan de werkwijze van Jonathan vind ik dat ik altijd even een appje kon sturen als ik ergens tegenaan liep. Daarnaast was het heel fijn om foto’s van mijn maaltijden te sturen waar hij naar kon kijken en waarbij hij tips kon geven als dat nodig was. Hij dacht altijd goed met mij mee en hielp mij waar nodig. Jonathan heeft mij geleerd om bewust bezig te zijn met hoeveel je van iets eet en uiteraard ook met wat je eet. Deze nieuwe manier van denken heeft bij mij veel effect gehad, want vier maanden later ben ik nog steeds op gewicht, omdat ik over het algemeen nog steeds eet zoals Jonathan mij heeft geleerd. Dat is dus gezond en gevarieerd en vooral niet te veel, maar absoluut geen dieet, want snoepen doe ik ook en dat kan gewoon. Ik weet nu namelijk dat het draait om balans in wat je eet en om de keuzes die je maakt op het gebied van voeding.

Kortom, ik ben met dank aan Jonathan 13 kilo afgevallen op een manier die ik ook daadwerkelijk kan volhouden. Ik zit beter in mijn vel, eet over het algemeen wat ik wil, maar ik ben bewust bezig met de keuzes die ik maak en heb dus dankzij Jonathan de balans in mijn eetpatroon gevonden.

Wil jij net als Sophie ook resultaat behalen?
Schrijf je hier in voor het zomerprogramma

Meer resultaten zien?
Klik hier