Claire

Claire - online diëtist Jonathan Klaassen

“Onder begeleiding van Jonathan viel ik bijna 8 kilo af. En nog steeds gaat m’n gewicht langzaam maar gestaag naar beneden.”

Ik werd 40. Stiekem toch een reality check, want, zo dacht ik, nu ben ik op de helft. En ik zou zo graag willen de andere helft van m’n leven nóg leuker wordt, dan het al was. Maar dan moet er iets veranderen….

Sinds ons trouwen 12,5 jaar geleden, zijn we 3 kinderen, 2 bedrijven, en een chronisch gebrek aan tijd rijker.

We houden van gezelligheid en vieren wat we kunnen, vaak gepaard met lekker eten en een drankje. Doordeweeks doen we alles ‘even gauw’. Waardoor verstandige keuzes gemakkelijk aan de kant geschoven worden. Resultaat: een te zwaar en onfit lijf. Zonde!!

Ik werd me er steeds meer van bewust dat ik voor iedereen aan het zorgen was, maar zelf gauw staande een bammetje naar binnen schoof, doorging met een volgende klus, de tijd vergat en tegen etenstijd met gierende trek achter het aanrecht stond. Wanneer het eten klaar was, had ik tussendoor al zoveel gesnaaid, dat ik vol zat. Een klein bordje at ik dan. Maar zodra de kinderen naar bed waren, kreeg ik weer trek en liet ik in no time een pak koek verdwijnen… Houdini zou trots op me zijn!

En heus, ik heb gezond verstand. Ik weet echt wel welke keuzes ik kan maken, wat goed voor me is. En toch deed ik daar niks mee. De weg van de minste weerstand, ja toch? Tot ik in een blog van Fransescakookt las over de aanpak van Jonathan Klaassen, de online diëtist.

Zijn methode sprak me meteen aan. Eerlijk over eten/voeding, geen ingewikkelde afgepaste strenge dieten. Werkbare menu’s en een waslijst aan tips, trics en wetenschappelijk onderbouwde meningen over voeding.

Het dagelijks contact en steun om gewoonten te veranderen, vond ik echt heel prettig. Want in mijn geval was dát waar ik de meeste behoefte aan had: iemand die structuur in mijn eetpatroon kon brengen. Daarmee voorkwam ik snaaibuien. Ik kreeg ook weer plezier in koken en boodschappen doen. Ik mocht foto’s mijn kookkunsten via whatsapp versturen, zodat Jonathan daar iets van kon vinden. Dat motiveerde mij enorm in het aanbrengen van kleur en variatie in de gerechten. Ons hele gezin ging enthousiast mee in het bordjes ‘stylen’.

Inmiddels doe ik het al weer even zonder de steun en toeverlaat van Jonathan. Maar hij heeft me in 3 maanden tijd vertrouwen gegeven in mijn eigen kunnen. Nog steeds maak ik moeiteloos juiste keuzes. En als ik wél een keer een avondje doorzak of me een keer te buiten ga aan een groot stuk taart, weet ik dat er geen man overboord is. De basis is goed. Ik ga gewoon weer verder waar ik gebleven ben. Onder begeleiding van Jonathan viel ik bijna 8 kilo af. En nog steeds gaat m’n gewicht langzaam maar gestaag naar beneden. Het is goed zoals het gaat.

Ik ben echt blij met m’n nieuwe gewoonten. Dank Jonathan!

Wil jij net als Claire ook resultaat behalen?
Schrijf je hier in

Meer resultaten zien?
Klik hier