Aniek

“Dat het gewicht eraf is, is top, maar wat ik alsnog veel waardevoller ervaar is de gezonde basis die staat rondom mijn voeding. ”

Het is de eerste maandagochtend na de vakantie. Tijd om weer te gaan zwemmen. Na 3 weken vakantie is het tijd om mijn lijf weer in beweging te brengen en het sporten weer op te pakken. Waar dat eerder moeite kostte lukt het mij om vandaag goed op te starten. Ik ben trots op mijzelf, want ik ben voor het eerst in jaren tijdens de vakantie afgevallen. Weliswaar maar een halve kilo, maar ondanks niet sporten en toch iets anders eten dan normaal ben ik niet aangekomen. De rede, een goede balans hebben in mijn eetpatroon.

Deze goede balans is niet vanzelfsprekend en dat besef ik mij heel goed. Een jaar geleden was ik helemaal klaar met mijn lichaam en gewicht. Na jaren van alleen maar aankomen was ik in april 2018 begonnen met afvallen. In juni stond de teller op min 2 kilo. Er was iets af, maar ik wist ook heel goed dat het opnieuw niet ging lukken, omdat ik geen houvast kreeg in mijn eetpatroon. In juli zag ik op instagram informatie van Jonathan voorbij komen. Ik heb hem gemaild en na een fijn telefoongesprek ben ik op 6 augustus 2018 begonnen om mijn eetpatroon weer in balans te brengen onder zijn begeleiding. De teller stond toen op min 4 kilo. Een doel vooraf was dit keer niet zoveel kilo afvallen. Maar het doel was een betere balans in voeding en beweging krijgen en mijzelf fitter voelen.

Ik kreeg een schema van Jonathan en ben aan de slag gegaan. Ik was enthousiast, want hoe fijn is het om dagelijks feedback te krijgen op wat je eet. Daarbij was er ontzettend veel ruimte om specifieke dingen rondom de voeding en nieuwe producten te vragen. Ik werd creatiever met koken en het eerste resultaat was er na 6 weken. Deze eerste ruim 6 kilo was eraf. Jonathan stuurde bij mij wanneer nodig, maar eigenlijk ging het aardig vlot. Een jaar lang heeft Jonathan mij begeleid. Ik heb ups gehad, wat ontzettend goed voelt natuurlijk. Maar er zijn ook downs geweest, want dat oude gedrag is niet ineens weg en dan loop je weer even tegen jezelf aan. Bij Jonathan was er ruimte om dit te bespreken en samen te kijken hoe we het dan weer verder oppakten.

Nu een jaar later ben ik onder begeleiding van Jonathan 18,5 kilo afgevallen (22,5 kilo sinds april 2018). Dat het gewicht eraf is is top, maar wat ik alsnog veel waardevoller ervaar is de gezonde basis die staat rondom mijn voeding. Er is een balans in mijn eetpatroon gekomen en ik ben veel fitter geworden. Het afvallen gaat gestaag door, maar wat het meeste waard is, is hoeveel lekkerder ik nu in mijn vel zit!

Wil jij net als Aniek ook resultaat behalen?

Schrijf je hier in voor het programma

Meer resultaten zien?
Klik hier