Rutgher

Rutger

“Ik wilde ook in de spiegel al het sporten wel eens terugzien”

Eten is voor mij altijd een groot goed geweest en ik gebruikte het vaak als beloningssysteem voor mijzelf of als troost middel. Tentamen aan het leren: koekjes en chocolade in overvloed want je hersenen hebben brandstof nodig. Op vrijdagavond een paar speciaal biertjes met kaas, chips of andere snacks en qua avondeten pasta met een dikke kaassaus en spekjes. Natuurlijk een aantal crash diëten gedaan met resultaten die naar een paar maanden weer weg waren.
Hierdoor groeide ik in de loop van de jaren in kilo’s en buikomtrek. Ik was niet per se dik, maar mijn buik en romp waren ingepakt in een laag vet die niet in verhouding stond met de rest van mijn lichaam.

Na de feestdagen stond ik op de weegschaal en tikte ik een nieuw record aan qua gewicht. Dit was voor mij de reden om het roer om te gooien en flink te gaan sporten. Helaas bleef mijn relatie met eten onveranderd. Hierdoor bleef ik qua gewicht en maten hetzelfde. Daarom besloot ik de hulp van Jonathan in te roepen want ik wilde ook in de spiegel al het sporten wel eens terug zien!

De belangrijkste les die Jonathan mij leerde was anders tegen voeding aan te kijken. Voeding is geen beloning- of troost middel, een keertje honger hebben is geen ramp en vaste eetmomenten per dag zijn voor mij eye-openers geweest, naast alle andere lessen en menu wat hij mij gaf.
Eten is voor mij nu primair een manier om mijn lichaam te voorzien van brandstoffen die ik nodig heb voor sport, studie, werk en andere activiteiten. Natuurlijk eet ik nog chocolade en drink ik een biertje, maar met mate. Ik sport regelmatig en zit minder achter de tv op de computer. Er is nu balans tussen eten en bewegen.

In de periode met Jonathan ben ik ruim 10 kilo afgevallen en is er 16cm van mijn middelomtrek af. Het traject met Jonathan is klaar, maar de lessen die hij mij heeft geleerd pas ik nu nog steeds toe waardoor het afvallen nog steeds op een stabiele en vol te houden manier doorzet.

Wil jij net als Rutgher ook resultaat behalen?
Schrijf je hier in!

Meer resultaten zien?
Klik hier