Anita

Anita
anita online diëtist
anita online diëtist

“Nu een change maken anders is dit mijn toekomst”

2019 – Na mijn hele leven een niet ideaal voedingspatroon te hebben geleerd van mijn familie en nu mijn moeders gezondheid achteruit te zien gaan (cholesterol, hoge bloeddruk en een hart aanval),  MOET ik NU een change gaan maken anders is dit mijn future!

Mijn verhaal – na 20 jaar op en neer met mijn gewicht en alle soort hypes en bandwagons te hebben geprobeerd, uiteindelijk zei ik tegen mijn man (op mijn zwaarste gewicht ooit): ”nooit meer betaal ik voor hypes, bandwagons, shakes en dergelijke!” Het moet kunnen met normaal eten, maar wat is normaal? In die tijd begint mijn zusje Renate @foodlovelifebeing met Jonathan Klaassen, de voedingscoach. Ik wilde natuurlijk heel graag voor haar dat het zou werken, maar was erg sceptisch, alles wat we proberen helpt voor even en dan in een keer zijn we weer zwaarder dan de keer daarvoor. Ze zei tegen mij: ”het gaat goed, dit moet je ook proberen”. Waarop ik zei: ”uhhh, nee”. Ik heb alle excuses onder de zon gevonden waarom ik dit niet zou doen.

Maar 1 jaar later en 43 kilo eraf, gaat het nog steeds goed met Renate. Dus begin ik haar voorbeeld van haar stories op Instagram te volgen in juli 2019. Inmiddels heb ik een paar berichtjes gedeeld met Imara Terheggen en krijg ik een paar geweldige tips over voeding om mij te helpen. In die tijd, juli 2019 – november 2019, ben ik 11 kilo afgevallen. Geweldig! Maar toen bleef ik een paar maanden hangen, had ik geen motivatie en zag ik mezelf weer de andere kant opgaan. 1 kilo erbij, niet zo erg, maar mijn oude gedrag te zien, wel erg, wil ik niet, weer achteruit gaan. Wil ik afvallen, JA!!! Wil ik een commitment maken met Jonathan Klaassen? Nee, nog steeds veel te eng! Dus met mijn zusje gesproken en alweer zegt ze, Anita, Met Jonathan contact opnemen, precies wat hij doet kan ik jou niet uitleggen maar hij heeft natuurlijk ook niet voor niets jarenlang gestudeerd en zoveel succes. Maar jij moet er klaar voor zijn en het zelf willen. Dus eindelijk met een hoop zenuwen een bericht gestuurd naar Jonathan, een sprong in het diepe, en voor 3 maanden coaching betaalt. Ik wou mezelf ook zo voelen als Renate, ik wou ook met volle ‘confidence’ heerlijk in mijn vel zitten.

Zie je, we zijn al jarenlang samen bezig met van alles te proberen om op een gezond pad/gewicht te komen, maar nog NOOIT had ik deze Renate gezien, een stralende, nog mooiere (van binnen en van buiten) lievere Renate, kon dat, ja dat kon. Dus EINDELIJK in mei 2020 met hulp van de geweldige coaching van Jonathan aan de slag gegaan. Het resultaat? Hij is niet zo scary as you think he is! Haha, En het geweldige is, niks extreems, yes! Niks is verboden, yes!!! En niks, als je ouder word is het moeilijker, dit is het makkelijkste wat ik ooit geprobeerd heb en voor mij een levenslange verandering. Je leert hoe je moet eten voor jezelf en ook al ga je op vakantie, of val je even van het pad af, je hebt altijd de tools om gewoon de volgende maaltijd en niet de volgende maandag weer door te gaan.

En na 3 maanden ben ik 6.7 kilo kwijt! Dat had ik niet verwacht want de laatste kilo’s zijn toch moeilijker? Niet dus. Ik ben voor de eerste keer in 20 jaar op gewicht, het gewicht voor mijn kinderen. Ik had nooit gedacht dat ik dat ooit weer zou halen, dus dat was een hele mooie verassing! Corona kilo’s, niet voor mij ik vindt mezelf nu mooier dan ooit en heb weer de ‘confidence’ om deze zomer een bikini aan te trekken naar het strand, en ik hoeft niet lang te wachten want ik zit aan de andere kant van de wereldbol, in Australië, ook helemaal geen probleem voor Jonathan.

Eindelijk ben ik op een gezonde gewicht, ik heb ZOVEEL geleerd. Niet alleen over voeding maar ook over mezelf, de emotionele triggers die ons maken zoals we zijn, waarom vallen we van het pad af, waarom eten we bij onze emoties, waarom eten we bij schuldgevoelens? Daar helpt Jonathan Klaassen immens mee, en om die giftige gewoontes te breken, dat is onbetaalbaar. Is het altijd makkelijk? Nee, maar daarom heb je Jonathan om je te leiden en te helpen.

Het mooiste ervan is, ik heb niet alleen mijn eigen leven verandert, maar ook het leven van mijn man en twee kinderen. Ik kan hen dingen leren. En het is vooral belangrijk voor mij om mijn kinderen een gezonde relatie met eten mee te geven, die oude gewoontes te breken en door mijn voorbeeld aan hun te laten zien dat gezond eten lekker is maar ook niet moeilijk hoeft te zijn. En dit door alles wat ik van Jonathan geleerd heb, daar ben ik toch zo trots op!

De recepten van foodlovelifebeing die bijna allemaal ‘Jonathan proof’ zijn helpen immens. Plus de recepten en ideeën van Jonathan zelf en je leert vlug dat gezond eten dus helemaal niet saai hoeft te zijn.

Bedankt Jonathan, foodlovelifebeing en Imara terheggen for changing my life!

I will be forever grateful!

Wil jij net als Anita ook resultaat behalen?
Schrijf je hier in

Meer resultaten zien?
Klik hier