Jacqueline

Jacqueline online diëtist

“Ik ben in 3 maanden 10 kilo afgevallen”

Lijnen is niet iets wat nieuw voor mij is. Al sinds de middelbare school volg ik jaarlijks hetzelfde patroon. In het begin van het nieuwe jaar start ik met afvallen tot aan de zomer, zodat ik in de zomervakantie een mooi gewicht heb. In de wintermaanden kruipt de klad er in en komen alle kilo’s er weer bij. Elk jaar is het eigenlijk hetzelfde liedje, al zijn de kilo’s in de loop van de jaren wel wat opgeschoven. Het zomergewicht werd elk jaar ietsje hoger. De laatste jaren werd het voor mijn gevoel steeds moeilijker om dit te realiseren en steeds meer haat/liefde verhouding met de weegschaal. Die demotiveerde vaker dan dat het motiveerde. Als ik goed afviel liet ik te makkelijk de teugels vieren en als het resultaat tegenviel dan kon dat nog wel eens leiden tot emotie eten. De afgelopen jaren ging ik op het spiegelbeeld af, of achteraf gezien deed ik aan struisvogel politiek. Zo had ik vorig jaar in de zomervakantie toch wel het besef dat ik wat zwaarder was dan de voorgaande zomers.

Dit kon zo niet langer verder, dus dit jaar besloten om het op een goede manier aan te pakken. Ik was er alleen nog niet uit wat dan de goede manier voor mij zou zijn. De afgelopen jaren alles wel gedaan, calorieën tellen, Sonja Bakker en de laatste jaren ook koolhydraat arm geprobeerd. Zo ook de eerste maanden van dit jaar zelf geprobeerd om af te vallen, maar al snel werd duidelijk voor mij dat ik op zoek was naar een plan en structuur. Op social media zag ik regelmatig de posts van Jonathan voorbij komen en ook zijn boek had ik al eerder bij de bibliotheek geleend. Waarom weet ik niet meer precies, maar ik was getriggerd. Ik denk doordat er zoveel verschillende theorieën zijn en dat dit wat onafhankelijker op mij overkwam, of ook omdat het geen dieet is maar meer een levensstijl. Dat is ook wel waar ik naar op zoek ben. Mijn grootste wens is toch wel om het jarenlange patroon te doorbreken en iets te vinden wat geen dieet is  maar een levensstijl en waar ik mee op gewicht kan blijven.

Na wat aftastend contact en een intakegesprek via whats app heb ik de knoop doorgehakt en afgesproken dat 1 maart zou starten. Ondanks het voornemen om niet te gaan wegen, heeft Jonathan me toch zover gekregen dat ik op de weegschaal gaan staan ben. Iets waar ik achteraf heel blij mee ben. Ik heb mezelf nu aangeleerd om 1 x per week te wegen. Voorafgaande aan de eerste week heb ik een plan ontvangen met daar duidelijk in aangegeven wat je mag eten en wat gezonde keuzes zijn. Ik vond het erg fijn dat je lijstjes ontving van gezonde keuzes en daarnaast stond ook de hoeveelheid duidelijk aangegeven. Daarnaast sprak het mij aan dat je wel voorbeeld recepten kreeg, maar je wel zelf je keuzes kon maken. Dit heeft er bij mij toe geleid dat ik mijn manier van eten kon aanpassen naar een gezonde leefstijl, zonder dat ik het gevoel had dat ik erg het roer moest omgooien. De grootste veranderingen zaten bij mij in het wegen van de porties, maar ook het bewust zijn van wat je allemaal eet. Ik heb ontdekt dat ik in het verleden toch best veel tussendoor uit de kast pakte. Vaak waren dit wel redelijk gezonde keuzes, maar vooral te veel.

Dankzij het plan van Jonathan heb ik voor mij zelf de structuur kunnen ontwikkelen waar ik naar op zoek was. Het fijne aan de coaching vond ik dat je vaak kan aftoetsen of je op de goede weg bezig bent. In de eerste maand heb ik veel foto’s gemaakt van de maaltijden en echt bijna dagelijks gedeeld wat je dan precies eet. Dit heeft mij geholpen met het vinden van een goede structuur. Je ontvangt goede tips zodat je je eigen stijl kunt bijschaven. Ook is het erg fijn om bevestigd te krijgen dat je goed bezig bent. Dit hielp mij om door te zetten en het is natuurlijk ook fijn om een stok achter de deur te hebben, ook al doe je het natuurlijk voor jezelf.

Terugkijkend op mijn 3 maanden ben ik erg blij dat ik het gedaan heb. Ik heb geleerd om een gezond eetplan voor mezelf te maken en heb de nieuwe structuur gevonden waar ik naar op zoek was. Ik kan nu voor de hele week boodschappen halen en maak van te voren een plan voor de hele week. Dit geeft ook veel rust. Daarnaast vind ik het fijn om een overzicht te hebben van wat goede keuzes zijn en ook hebben we wat nieuwe recepten overgenomen uit het receptenboek van Jonathan, die nu regelmatig in ons menu voorkomen. Naast de dagelijkse coaching, ontvang je ook regelmatig tips, die erg handig zijn. Ook vond ik het fijn dat je altijd even kon vragen of iets goed was of niet, bijvoorbeeld bij recepten die je ziet of in het geval van een uitje. Een keer een wat ongezondere keuze wordt ook aangemoedigd, je leert tijdens de coaching hoe je daar mee om kunt gaan. Zo heb ik erg genoten van de eerste keer patat met een frikadel, zonder me daar schuldig over te voelen.

Al moet je het zelf doen, toch heb ik het gevoel dat je het samen doet. Jonathan leeft erg met je mee, je bent samen op reis en het is leuk om te zien dat hij ook erg blij is met het resultaat wat je behaald tijdens het afvalproces.

Ik ben in 3 maanden 10 kilo afgevallen, dit is meer dan ik van tevoren had verwacht en geeft me een goed gevoel. Maar wat me eigenlijk  nog blijer maakt is dat ik nu een methode heb gevonden waar ik me heel fijn bij voel. Ik heb nu een gezonde manier van eten gevonden waar ik me erg prettig bij voel, zonder dat ik het gevoel heb dat ik het aan het lijnen heb. Ik heb de structuur gevonden waar ik naar op zoek was en dit geeft naast een goed gevoel ook heel veel rust. Ik heb echt het gevoel nu dat ik de gezonde levensstijl heb ontdekt waar ik al heel lang naar op zoek was. De coaching heeft me het vertrouwen gegeven om me deze levensstijl eigen te maken.

Wil jij net als Jacqueline ook resultaat behalen?
Schrijf je hier in.

Meer resultaten zien?
Klik hier