Angela

Angela online diëtist

“En als ik in de spiegel kijk zie ik mezelf weer”

50 plus in de overgang, ja dan word je dikker en daar is niets meer aan te doen, het is belangrijker dat je gelukkig bent. En och wat maken die kilo’s nou uit. Het komt door de hormonen. Dit was het devies van mijn omgeving, maak je niet zo druk. Ik had al eens eerder wat kilo’s kwijtgeraakt door hype dieet KETO en dat was toen prima gelukt, dus daar begon ik weer aan. Maar mijn hele lichaam raakte van slag en ipv afvallen kwam ik bij, frustratie. Ik kwam via de huisarts bij een plaatselijke diëtiste terecht, 3 afspraken, veel informatie, maar geen gewichtsverlies, wel voedingssupplementen want mijn darmwand was stuk.  Na de derde afspraak kon ze niks meer voor me doen.

Dan maar toegeven en genieten van het bourgondische leven, lekker een wijntje bij het koken, eentje bij het eten, eentje daarna en dat op alle dagen, en die wijntjes gaan samen met lekkere hapjes. En geen lunch voorbereiden, ik keek wel, even binnen bij AH en dan gelijk wat lekkere koeken meenemen. Tot afgelopen januari, een meting op de sportschool: BMI te hoog, te weinig spieren, visceraal vet te hoog en ik vond mezelf afschuwelijk als ik in de spiegel keek. Nu moet de knop om, maar ik heb hulp nodig, geen hype, maar een verandering aanbrengen in mijn levenswijze die ik volhoud.

Via de blog van Renate hoorde ik van Jonathan.  Intakegesprek en ik stond te springen om te beginnen, kon niet wachten. Zelf had ik al de keuze gemaakt alle alcohol eens een tijd te laten. Jonathan leerde mij wat gezonde voeding was, hoe ik in control kwam door een voedingsdagboek bij te houden, mijn eigen nutritionplan waar ik mee leerde spelen en nieuwe recepten ging uitproberen,  dat vond ik vroeger ook al heel leuk.

Het ging geregeld mis, vooral de weekenden waren moeilijk. Jonathan hield een nauw contact en begeleide mij de goede kant op. Stuurde regelmatig artikels over onderwerpen die mop dat moment belangrijk voor mij waren. Iedere maand was er een meet moment met foto’s van jezelf, dit was altijd een vreselijk moment. Uiteindelijk ben ik 10 kilo kwijt, maar veel belangrijker, de meting bij de sportschool geeft aan dat ik een gezond BMI heb, geen visceraal vet meer, meer spierweefsel en ik voel me superfit. Drink wel een wijntje in het weekend, maar er is balans. Ben me bewust dat ik er nog niet ben en dat er nog regelmatig terugvallen zullen zijn, maar heb geleerd dat ik daarna ook weer snel op de goede rit zit. En als ik in de spiegel kijk zie ik mezelf weer.

Dus je wordt niet vanzelf dik als je de 50 passeert je moet misschien een nieuwe balans vinden. Jonathan heeft mij supergoed geholpen die balans te vinden en te vertrouwen op mezelf.

Wil jij ook hulp van de online diëtist?
Schrijf je hier in.

Meer resultaten zien?
Klik hier