Petra

petra online diëtist

“Mijn acceptatie is dat er mindere dagen tussen mogen zitten”

Na lang stoeien met mijzelf en niet precies weten waarom het afvallen nu niet lukte, kwam ik online diëtist Jonathan Klaassen tegen op instagram. Omdat 2 mensen die ik volgde goede ervaring met hem hadden heb ik Jonathan om hulp gevraagd.

Ik heb 3 maanden mijzelf hulp van Jonathan cadeau gedaan. Mijn doel was 7,5 kg kwijt te raken. Maar een nog groter doel was om een betere verstandhouding met voeding te krijgen. Geen haat-liefde meer maar gewoon accepteren als ik een mindere dag of zelfs een langere periode heb en dat ik daarna weer terug kan naar wat voor mij goed voelt.

Ik kreeg een mooi plan waar ik in eerste instantie even geen raad mee wist. Alle recepten waren voor 1 persoon en hoe moet ik dat combineren met ons gezin. Ook was ik erg onzeker over wat ik nu wel of niet kon eten en hoe zat het dan met de hoeveelheden. Maar al snel kwam ik er achter dat ik alles mocht! In het begin, en nu soms nog, weeg ik alles keurig af om zo voor mijzelf te leren wat de hoeveelheid is die goed bij mijn past. Voor mijn gevoel mocht ik veel meer eten! Goed verdeeld over de dag en gevarieerd! Ik was helemaal niet aan het lijnen maar ik ben begonnen met mijn nieuwe levensstijl.

Maar toen kwamen er, voor mij vooral nadat ik mijn doel bereikt had, mindere dagen aan. Toen had ik veel aan Jonathan. Vooral de oppeppende berichten zoals: Je doet het geweldig dus er is ruimte voor! Zo fijn dat Jonathan er was voor de peptalk!

Wat is er nu veranderd? Binnen de drie maanden was ik ruim 8 kg kwijtgeraakt. Zelfs met de december maand er tussen! Voel mijn fijn in mijn lichaam en ben trots op wat ik bereikt heb! Maar waar ik nog trotser op ben is dat ik mij nu niet meer schuldig voel als ik een mindere dag heb maar laat het er nu zijn. En dat scheelt zoveel energie!

Petra

Wil jij net als Petra ook resultaat behalen?
Schrijf je dan hier in.

Meer resultaten zien?
Klik hier