Marit

marit online diëtist

“Ik merkte dat mijn lijf veranderde, ik meer energie had en vrolijker de dag door ging”

Jarenlang heb ik geschommeld met mijn gewicht. Meerdere malen verloor ik een kilo of 5 door een tijdje heel streng voor mezelf zijn, maar als ik dat dan bereikt had, liet ik alles weer los en kwam ik weer terug aan. Na de zoveelste keer teleurstelling en het zoveelste gesprek met mijn vriend was ik het echt helemaal zat. Ik gaf toe aan mezelf dat ik dit niet meer alleen kon en dat ik hierbij hulp nodig had. Ik schreef Jonathan een uitgebreid bericht en kreeg al snel reactie. De toon van zijn bericht was zó positief dat ik er vrijwel meteen een goed gevoel bij kreeg. Ik had zin om hiermee aan de slag te gaan en mijn eetpatroon zo aan te passen dat ik eindelijk wel goed voor mezelf kon gaan (blijven) zorgen.

En toen begonnen we. Het maken van de foto’s, het wegen en meten waren confronterend, maar ik wist wel meteen waarvoor ik het zou gaan doen; gezond zijn, goed voor mezelf zorgen en lekker in mijn vel zitten. Door de enorme betrokkenheid van Jonathan en het sterke plan met de talloze recepten die ik had gekregen, was de start snel gemaakt. Het was heel erg wennen in het begin en het is ook zeker niet makkelijk geweest, maar ik heb doorgezet. De complimenten van Jonathan op de gerechten die ik maakte en daarnaast het enorme plezier in de keuken dat ik weer terugvond, hebben gezorgd voor een vliegende start. Ik merkte dat mijn lijf veranderde, ik meer energie had en vrolijker de dag door ging, al moest ik nog wel veel nadenken over mijn voeding en het plannen.
⠀⠀⠀⠀⠀
Na een week of 6 voelde het allemaal al wat natuurlijker. Ik durfde wat meer te variëren in maaltijden, het plannen ging steeds sneller en makkelijker en ook bij de boodschappen hoefde ik niet meer na te denken. Ik  vergat niet meer om eten mee te nemen naar mijn werk en maakte steeds vaker maaltijden vooraf, zodat ze al klaar stonden. Ook dit allemaal weer onder toeziend oog van Jonathan, van wie ik elke dag respons kreeg op wat ik deed. Inmiddels ben ik zo ver dat ik het alleen af kan. Ik ben er nog niet, maar ik zit zeker op de goede weg en hou lekker vol.
⠀⠀⠀⠀⠀
Is het dan allemaal alleen maar positief? Nee, zeker niet. De “terugvallen” waren soms heftig en voor mijn gevoel had ik het dan allemaal voor niks gedaan. Maar waar ik mezelf enorm druk maakte over de “verpestte dag” en het uit de bocht vliegen, vertelde Jonathan dat het erbij hoorde. De kunst is om er mee om te gaan en het weer op te pakken. Oftewel: geniet van die zak chips/reep chocola/wat dan ook, kijk even terug en ga morgen weer door. Dit heeft mijn ogen echt wel geopend en hierna durfde ik ook wat liever voor mezelf te zijn en te genieten van eten. Dat is misschien wel het grootste goed dat ik mee zal nemen uit de coaching. Je mag alles eten, als het maar met mate is en in balans. Spijt van eten heb ik zelden nog.

“Eten is genieten”.

Wil je net als Marit ook resultaat?
Schrijf je dan hier in.

Meer resultaten zien?
Klik hier