Dirkje

afvallen online diëtist jonathan klaassen

“Na een maand of vijf was er 8 kilo af, meer dan ik had durven dromen”.

Naarmate ik de veertig naderde en er een paar jaar overheen ging, kreeg ik de indruk dat ik iedere zomer een kilo aankwam die er vervolgens niet meer af ging. Ik probeerde van alles, vooral het beperken van koolhydraten. Iedere boterham of bord pasta ging met schuldgevoel naar binnen want eigenlijk vond ik brood en pasta nu juist zo lekker. En intussen viel ik geen gram af.

Bij toeval stuitte ik op het boek van Jonathan. Ik kocht het (het zoveelste, trouwens, dus heel veel hoop had ik ook weer niet) en las het binnen een paar dagen uit. Eigenlijk was het een boek vol open deuren, vond ik. Dingen die ik al lang wist. Maar toch was ik, ergens in het doolhof van superfoods en diëten, de weg kwijtgeraakt.

Zelfs toen ik me aanmeldde dacht ik nog dat ik mezelf voor de gek zat te houden. Maar wonder boven wonder ging het ditmaal anders. Ik leerde weer de balans te vinden in mijn eten. Ik wissel salades af met brood, kwark en pasta en eet enorm veel wortels en andere groenten. Ik trakteer mezelf op wijn, chips of chocola, als de weegschaal het toe laat. Ik voel me niet meer schuldig over brood of pasta en ben weer terug bij gewoon ouderwets normaal eten. Na een maand of vijf was er 8 kilo af, meer dan ik had durven dromen. En natuurlijk ging het niet vanzelf maar het was minder moeilijk dan ik dacht.

Online diëtist Jonathan heeft me ruim zes maanden begeleid. Hij gaf me een stok achter de deur om de eerste periode vol te houden zodat je je gewoontes opnieuw kunt aanleren. En af en toe kreeg ik een duw in de goede richting als de boel even in het slop raakte door me een vriendelijke tik op de vingers te geven en af en toe kleine weddenschapjes af te sluiten over het cijfer op de weegschaal. Inmiddels houd ik mijn gewicht sinds 4 maanden min of meer stabiel, het schommelt een beetje heen weer maar blijft op hetzelfde niveau.

Dank online diëtist Jonathan!

Wil je net als Dirkje ook resultaat behalen?
Schrijf je dan hier in.

Meer resultaten zien?
Klik hier