Een typisch gevalletje: gezond, lekker én simpel. Deze heerlijke salade van Francesca Kookt zet je binnen een handomdraai op tafel. Maak het tot een complete maaltijd met een lekkere kop soep erbij.

Boodschappenlijst (4 personen)

300 gram cottage cheese
100 gram jonge bladsla met ruccola
4 eieren
4 eetlepels walnoten, geroosterd
2 avocado’s in plakjes
sriracha
zout
peper
serveer er eventueel bij: volkoren brood of een kom soep

Voedingswaarden ( per persoon)

417 energie (calorieën)
19 gram eiwitten
8 gram koolhydraten
33 gram vet ( waarvan 8 gram verzadigd vet)
5 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren 6 minuten in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water en pel de eieren.
  2. Maak 4 borden op met bladsla, cottage cheese en avocado.
  3. Halveer de eieren en leg ze ook op het bord.
  4. Garneer met peper, zout en sriracha naar smaak.
  5. Verdeel als laatste de walnoten erover.
  6. Serveer met geroosterd brood of een kom soep.

Salade met avocado, ei en sriracha online diëtist

Hulp nodig?

Wil je afvallen en gezonder eten? Schrijf je hier in en kom in contact met de online diëtist. Je leert afvallen zonder dieet – op een gezonde en praktische manier –  met behulp van artikelen, tips en online coaching.