Sabine

“Ik merkte en zag al snel verandering aan mijn lichaam, voelde me met de week fitter waardoor ook mijn sportprestaties verbeterde.”

Van maart t/m mei 2019 heb ik de hulp gehad van Jonathan als mijn online diëtist. Ik was in de maanden voor maart zelf al wat meer bezig gegaan met mijn voeding, maar wist niet precies of ik dit nou goed deed. Daarom besloot ik Jonathan, die ik al een tijd volgde via Instagram, te benaderen.

Na wat app contact en een goed telefonisch gesprek besloot ik de samenwerking met Jonathan voor 3 maanden aan te gaan.

Mijn doelen waren simpel:

  1. Mezelf fitter voelen;
  2. Er fitter uitzien;
  3. Mijn sportprestaties (Crossfit) verbeteren.

Ik leverde een bijgehouden eetdagboek van 2 doordeweekse dagen en 1 weekenddag aan, waaruit Jonathan mijn persoonlijke Nutrition Plan maakte. Dit plan was gericht op gewichtsverlies.

Het fijne aan deze manier van werken van Jonathan voor mij was dat hij slechts enkele kleine aanpassingen deed aan mijn toenmalige eetpatroon. Ik ging niet ineens heel anders eten, kreeg geen voeding voorgeschreven die ik niet lustte, en bleef, zoals ik al deed, 3 hoofdmaaltijden met 3 tussendoortjes eten.

Het plan was simpel en duidelijk beschreven en gaf me genoeg mogelijkheden om te variëren in de maaltijden. Als ik met kwark wilde ontbijten deed ik dat, maar dit kon de volgende dag ook een belegde volkoren boterham zijn of bananen pannenkoekjes!

Hierdoor vond ik het eigenlijk totaal niet moeilijk om het Nutrition Plan te volgen. Ik was ervan overtuigd dat ik kon vertrouwen op de kennis en kunde van Jonathan om mijn doelen te bereiken.

Bovendien wilde ik het zelf simpelweg heel graag, en ben ik over het algemeen vrij gedisciplineerd! Af en toe mocht ik dan ook wel wat minder streng voor mezelf zijn van Jonathan, wat me in de loop van de 3 maanden steeds beter af ging.  “Eet maar gulzig dit weekend”, “Neem gerust dat taartje met een cappuccino” zijn enkele opmerkingen die ik te horen heb gekregen. En dat deed ik dan ook zonder me schuldig te voelen o.i.d.

Ik hield (en hou) mijn voeding niet bij met een voedingstracker. Dit vind ik te veel gedoe. Ik weet na deze 3 maanden heel goed wat en hoeveel ik kan eten en heb hier geen voedingstracker voor nodig. Natuurlijk kan dit voor een ander wel heel goed werken.

Wat Jonathan wel van me verlangde was dat ik van elke maaltijd en tussendoortje een foto nam en die naar hem appte. Waar nodig kreeg ik hier dan feedback op. Na 3 maanden wordt dit vrij hilarisch en heeft hij heel wat blikjes Cola Light voorbij zien komen! ;)

Als je mijn verhaal zo leest kan ik me voorstellen dat het overkomt alsof het me allemaal heel gemakkelijk afging.  En wellicht vraag je, je af of er ook moeilijke momenten waren in deze 3 maanden. Zoals ik al eerder benoemde heb ik het niet moeilijk gehad met het volgen van het plan zelf. Wat ik wel lastig vond na enkele weken waren de reacties vanuit mijn (directe) omgeving. Ik viel zichtbaar af en kreeg opmerkingen zoals: “Maar jij was toch helemaal niet dik?”, “Zo is het wel genoeg toch?”, “Blijft er nog wel wat van je over?”, “Ik vind het niet mooi als je nog dunner wordt hoor.”, “Neem toch gezellig een drankje!”, “Jij mag dit zeker niet?”, en zo kan ik nog wel even doorgaan…

Het feit dat ik me ‘moest’ verantwoorden voor het beter zorgen voor mijn lichaam en mezelf heb ik als vervelend ervaren. Gelukkig kon ik hierover met Jonathan praten, en gaf hij mij tips hoe hier mee om te gaan.

De doelen die ik bovenstaand heb beschreven heb ik behaald, en daar ben ik trots op! Ik merkte en zag al snel verandering aan mijn lichaam, voelde me met de week fitter waardoor ook mijn sportprestaties verbeterde.

Inmiddels ben ik alweer bijna 2 maanden verder zonder de hulp van Jonathan, maar volg ik het plan nog steeds. Wel heb ik mijn inname iets verhoogd omdat ik graag op dit gewicht wil blijven.

Jonathan is een hele prettige online diëtist. Hij is relaxt, nuchter, duidelijk, begaan, (meestal) 5 dagen per week bereikbaar via Whatsapp, en goed in staat om het proces wat je doormaakt zo fijn mogelijk te laten verlopen. Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die ook maar iets wil veranderen in zijn/haar leefstijl. Dus bij twijfel: DOEN!

Wil jij net als Sabine ook resultaat behalen?

Schrijf je hier in voor mijn afvalprogramma

Meer resultaten zien?
Klik hier