Marlies

progressieverhaal marlies online diëtist

“Ik voel me fitter, heb meer energie en ben grotendeels van mijn maagklachten en slokdarmkrampen verlost”

Ik ben Marlies Demoed, fulltime werkende echtgenote en moeder van twee heerlijke meiden. Met het drukke (gezins) leven dat we leiden is het soms best lastig om altijd een gezonde en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten of genoeg beweging te krijgen. Als na een lange dag werken de kids eindelijk op bed liggen, zit de bank toch wel erg lekker, zeker als Netflix ook nog draait.

Ik worstel al mijn hele leven met mijn gewicht. Geen morbide obesitas, maar wel echt overgewicht. Ik heb verschillende dieten gevolgd, met wisselend, maar helaas nooit een blijvend effect. Ik kon het best even volhouden om bepaalde voedingsmiddelen uit mijn voedingspatroon te schrappen of om op soepen en shakes te leven, maar steeds als ik weer ‘normaal’ ging eten, kwamen de kilo’s er zo weer bij. Na twee zwangerschappen was ik weer helemaal terug bij af. Ik zat niet lekker in mijn vel en was niet blij met mijn figuur. Alleen de kracht om er iets aan te doen heeft lang ontbroken.

Toen de jongste ruim twee was en ook mijn broeken uit mijn ‘zware’ periode weer krap begonnen te zitten, was ik het zo zat om maar steeds te vechten met eten en me slecht te voelen. Ik wilde zo graag de knop omzetten en er echt voor gaan. Ik wist ook dat ik dat niet alleen zou kunnen. En mijn man steunde me wel, maar juist van hem kon ik het niet verdragen als hij al snoepend op de bank tegen mij zei: “Zou je dat nou wel doen, dat koekje?”. Toen ik op Facebook een stukje voorbij zag komen van Jonathan, wist ik dat dit voor mij de oplossing was. Niet langer een dieet volgen, maar samen op zoek naar een voor mij passend en gezond voedingspatroon. Zonder mezelf daarbij dingen te ontzeggen, want daar word ik alleen maar opstandig van.

Na de intake was de conclusie dat ik op zich niet zozeer heel ongezond at, maar dat de porties veel te groot en totaal uit balans waren. Door van elke maaltijd een foto te maken en de feedback van Jonathan hierop, kon ik met relatief kleine veranderingen in mijn eetpatroon bereiken dat ik langzaam af ging vallen. Ik ben in drie maanden tijd ruim 3 kilo kwijt, 8 centimeter van mijn borstomvang, 13 centimeter van mijn taille en 6 centimeter op mijn heupen. Ik voel me fitter, heb meer energie en ben grotendeels van mijn maagklachten en slokdarmkrampen verlost. Een geweldig resultaat, zonder mezelf daarvoor uit te hongeren. Ik heb alles kunnen eten, alleen wel in andere portiegroottes en andere frequenties. Als ik ’s ochtends al een gebakje had genomen bij de verjaardag van een collega, zei ik ’s middags ‘nee’ tegen een ijsje. En de pastaporties zijn ook enorm geslonken, evenals de hoeveelheid aardappelen op mijn bord. Zelfs op vakantie gaan of een barbecue is geen uitdaging meer. Ik kan gewoon genieten en meedoen zonder blijvend (veel) kilo’s aan te komen. Voor mij was het een echte eyeopener dat (snel) in gewicht afvallen geen doel op zich moet zijn. Dit leidt alleen maar tot teleurstelling en frustratie. Deze manier van eten kan ik wel de rest van mijn leven volhouden, het is inmiddels mijn ‘way of living’ geworden.

Jonathan, ontzettend bedankt voor alle steun, adviezen en tips! Je hebt me echt de goede weg op geholpen! Ik ben ervan overtuigd dat ik op deze manier uiteindelijk blijvend mijn einddoel zal bereiken!

Marlies Demoed