Marloes

“IK VOEL ME ZO GOED. Zo goed zelfs dat van de zomer de bikini weer gekocht gaat worden.”

Al een tijdje was in niet happy met mijzelf, vooral als ik in de spiegel keek voelde ik mij erg ongelukkig. Ik wilde dit niet meer.
Om hulp vragen vond ik altijd al moeilijk, maar zelf lukte het me ook niet. Dus ik ging op zoek naar een methode die bij mij past. Ik wilde vooral blijven mee eten thuis en op het werk. Ik werk in de gehandicapten zorg en daar eten we met onze cliënten mee.

Via social media kwam ik bij Jonathan terecht. Een online diëtist, dagelijks contact en altijd mijn vragen kunnen stellen wanneer dat het voor mij nodig was. Het idee dat hij er dus altijd voor mij was voelde erg goed. Ik doe dit dus niet alleen. DIT IS HET, was de eerste gedachte die ik kreeg toen in aan het rond neuzen was op zijn site.

Het moment van het contact formulier invullen vond ik wel spannend, nu is het echt, ik kan nu niet meer terug. We maakte een bel afspraak om te kijken of Jonathan mij kon helpen en of wij samen dit ging aanpakken. Het telefoon gesprek verliep heel soepel en ik kon goed vertellen wat ik wilden en wat mijn doel was.  ‘Mij zelf weer fijn voelen in mijn lichaam’

Ik kreeg via de mail een heel papierwerk met allemaal heerlijke recepten, tips en mijn eigen plan. Vol goede moed ging ik aan de slag. Het was zeker niet de bedoeling dat ik voor mijzelf anders ging koken dan voor mijn man en dochter, “alsjeblieft niet” zei Jonathan, “dan is het niet vol te houden”.

Ook wilde Jonathan dat ik mij zelf ging opmeten en foto’s maakte van mijzelf. Best spannend en confronterend. Maar het idee dat Jonathan het gebruikt om mij te laten zien hoe ik vooruit ging en hoe ik lichamelijk veranderde was het al een stuk minder spannend.

In het begin zag ik het zelf niet, maar als Jonathan dan aangeeft dat hij trots op mij was en dat hij mij kon laten zien wat er al wel veranderd was, kon ik het zelf ook gaan inzien. Mentaal maak je ook echt een verandering door. Je leert ook dat het echt niet in 1 maaltijd zit, heb je een keer zin in vette friet van de frietzaak, neem het dan. Heb je een verjaardag met allemaal lekkere hapjes kijk dan wat er is en kies bewust en anders niet, dan herpak je jezelf de volgende dag weer. Dit idee deed mij goed. Ik hou van het leven en geniet van lekker eten. Je leert dus bewuste keuzes te maken en hierdoor is het heel goed vol te houden en om het eigen te maken zodat het in mijn leven past met mijn onregelmatige diensten.

Ook ging ik dagelijks mijn eet momenten op de foto zetten en stuurde ik dit naar Jonathan (ik ga het nog missen). Soms vergat ik het ook en dan kreeg ik de volgende dag een berichtje “ ik hoop dat je meer hebt gegeten dan alleen het ontbijt”. Ik kon hier altijd smakelijk om lachen en kon ik Jonathan gerust stellen dat  ik echt wel meer had gegeten dan alleen mijn ontbijt.

Samen met Jonathan heb ik een half jaar dagelijks naar mijn eetpatroon gekeken, heeft hij mij geleerd dat ik alles kan eten, zolang ik maar bewust kies, maar ook geniet van het leven en al het lekkere eten wat er is.
IK VOEL ME ZO GOED.

Zo goed zelfs dat van de zomer de bikini weer gekocht gaat worden.
Weet ik het even niet dan heb ik zijn boek ‘ Voedsel voor je geest’ thuis liggen die ik er dan even bij pak.

Ik kan iedereen Jonathan aanraden! Het voelt goed om zo bezig te zijn met afvallen terwijl het niet zo voelt. Het is geen streng dieet waar je in het begin veel en snel van afvalt maar uiteindelijk niet vol te houden. Het idee dat ik in een half jaar 11.9 kilo ben afgevallen had ik in het begin niet durven dromen. Ik ben nu druk met het aanschaffen van nieuwe kleding, want een broek die afzakt of een shirt die veel te wijd is kan echt niet meer.

Wil jij net als Marloes ook resultaat behalen?
Schrijf je hier in voor groep Juni

Meer resultaten zien?
Klik hier