Chantal

“Als je echt trek hebt, neem je een boterham, geen reep chocolade, heb je daar geen zin in, dan weet je dat je jezelf voor de gek houdt”.

Toen de 1e lockdown kwam ging ik thuiswerken en liep de hele dag heen en weer naar de koelkast. Dan hoef ik niet uit te leggen dat, net als bij 80% van mijn landgenoten de “coronakilo’s” eraan vlogen. Ik woog toen 72 kg, schoon aan de haak. Ik schreef me in bij Jonathan en zou starten op 4 januari. In die twee weken wist ik er nog 700 gram bij aan te plakken, 4 januari woog ik dus 72,7 kg!

Maar als ik iets in de kop heb, heb ik het niet in de kont en ging er volledig voor. Ik ben streng voor mezelf en kan, wanneer ik een doel heb, enorm gedisciplineerd zijn. De quotes van Jonathan (dat je wilt eten, betekent niet dat je dat ook altijd moet doen) hebben hier een hele grote bijdrage in geleverd.

Jonathan gaf me veel tips, zeker omdat ik veel hardloop was ik vaak in strijd met mezelf op de dagen dat ik een grote afstand had gelopen en toch niet teveel over mijn calorieën heen wilde gaan. Daar waar ik streng wilde zijn voor mezelf, zei Jonathan juist dat ik de touwtjes af en toe best kon laten vieren, zeker omdat ik voldoende resultaat had.

Ik had weekenden dat ik echt even “los” ging, dan bakte ik een “gezonde” cake (dat werkt echt niet voor mij, want schuif de hele cake naar binnen) of maakte een hele reep chocolade soldaat. Maar heel eerlijk, meestal vond ik dan ook dat ik daar “recht” op had en echt aankomen deed ik niet. (als je niet op de weegschaal kijkt, is het er niet). Op maandag kwam er dan een artikel van Jonathan binnen via de mail en af en toe dacht ik echt dat er een camera in mijn huis hing, want hij sloeg daarmee altijd de spijker op de kop.

Wat het grootste verschil is tussen veel programma’s/diëten en Jonathan is dat de meeste programma’s gericht zijn op uitsluitend afvallen. Jonathan richt zich vooral op gezond eten/leven en verandering en neemt daarbij ook het psychologische aspect mee. Dat is echt een wereld van verschil! Ik heb echt geleerd dat het uiteindelijk allemaal in je hoofd zit! Honger? Echt honger zal je niet hebben als je 2 of 3 uur geleden nog gegeten hebt dus niet aanstellen en doorzetten. Als je echt trek hebt, neem je een boterham, geen reep chocolade, heb je daar geen zin in, dan weet je dat je jezelf voor de gek houdt.

Waar ik vroeger verschillende trucjes uithaalde om ongezonde keuzes te maken, maar toch binnen mijn calorie behoefte te blijven, maak ik nu een bewuste gezonde of juist ongezonde keus. En ik accepteer dan dat ik teveel calorieën binnen krijg en weet mezelf de volgende dag weer een schop onder de kont te geven. Ze zeggen dat dat balans is.

Inmiddels is mijn traject (3 maanden)afgelopen en ben ik 10.7 kg lichter. Ik ben super blij dat ik dit traject in ben gegaan en erg dankbaar voor Jonathans begeleiding en motoveren de woorden. Voor wie nog twijfelt, zeker doen, je wordt er zoveel gelukkiger van.

Chantal

Wil jij net als Chantal ook resultaat behalen?
Schrijf je hier in

Meer resultaten zien?
Klik hier