Nienke

Nienke

“Ik heb de kapstok, ik heb het plan, ik heb het vertrouwen dat het gaat lukken”

‘Ik weet echt wel hoe het moet, maar het lukt me niet’. Dat was wat ik in het intakegesprek tegen Jonathan zei. En zo is het eigenlijk ook. Ik wist ook toen precies wat ik wel en niet in mijn mond moest stoppen. Ik had allerlei manieren geprobeerd, maar die 5 kilo die me dwars zaten gingen er maar niet af…De manieren die ik geprobeerd had waren eigenlijk diëten: denk aan koolhydraatarm, intermittent fasting etc etc, wie kent ze niet.

Maar ik wílde niet diëten, ik wilde gewoon lekker goed eten en niet nadenken of dat wel mocht, of het tijdstip wel juist was etc. Bakken en koken zijn mijn hobby’s waar ik weer van wilde genieten. Ik wilde weer een normale relatie met eten. En ook 5 kilo kwijt, dat dan wel.

Via de blog van Francescakookt.nl was ik op Jonathan zijn website gekomen en na wikken en wegen ben ik het intake gesprek aangegaan. Wel was ik nog sceptisch: wat gaat hij me vertellen wat ik nog niet weet? Maar hij was ervan overtuigd dat hij me kon helpen en dus zijn we samen aan de slag gegaan.

Een paar dagen later kwam het plan van Jonathan binnen: een heel overzichtelijk plan met ideeën en suggesties. Eigenlijk gewoon de schijf van 5, maar dan aangepast op mijn afvalwens: dus van alles wat minder. Ik haakte wel meteen al af bij ‘magere yoghurt’: ‘Ja maar Jonathan, ik mocht toch alles? En magere yoghurt vind ik echt niet lekker!’ Jonathan stelde me gerust en zei dat het plan een kapstok was waar ik moest gaan kijken wat bij me paste. Meteen hielp hij me niet zo rigide naar elk ingrediënt te kijken.

Ook vond ik dat ik wel heel vaak moest eten. Ook daarover ging ik met Jonathan in discussie en hij zei: probeer het nou eens op mijn manier. Kijk twee weken hoe het bevalt en anders passen we het aan. Ook nu weer had Jonathan gelijk.
Na drie maanden was ik mijn 5 kilo kwijt. Ik laat me door niemand meer iets wijsmaken over diëten en dingen die ik niet zou mogen eten. Ik mag alles en toch kan ik afvallen. Ik moet alleen mate houden en keuzes maken.

Inmiddels ben ik alweer drie maanden verder en zijn ze er bijna nog steeds alle 5 af. Na een zomervakantie met iets meer ‘en/en’ dan ‘of/of’ is het logisch dat er een kilootje bij is. Maar ik heb nu het vertrouwen dat ik weet hoe ik die er weer af moet krijgen. Ik heb de kapstok, ik heb het plan, ik heb het vertrouwen dat het gaat lukken.

Lekker eten en mate houden blijft een uitdaging voor mij. Dat heb ik geaccepteerd. Als ik even van mijn pad ga, probeer ik te denken aan wat ik geleerd heb. En mocht ik dat lastig vinden ga ik gewoon weer een paar maandjes in ‘onderhoud’ bij Jonathan.

Nienke.

Wil jij net als Nienke ook resultaat behalen?

Schrijf je hier in

Meer resultaten zien?
Klik hier