Linzen zijn peulvruchten. Het advies van het voedingscentrum luid dat er één keer in de week peulvruchten gegeten dient te worden. Vlees is dan niet meer nodig. De dames van EatLiveTravel slaan met dit gerecht dus echt de spijker op z’n kop.

Boodschappenlijst ( 2 personen)

400 gram linzen (uit blik)
300 gram vegetarisch gehakt
4 (volkoren) wraps
4 handjes spinazie
1 pakje tomatenpassata
1 rode paprika
1 theelepel paprikapoeder
1/2 groentebouillonblokje
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel uienpoeder

Voedingswaarden (1 persoon)

748 energie (calorieën)
52 gram eiwitten
84 gram koolhydraten
16,5 gram vetten (waarvan 3 gram verzadigd vet)
26 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Verwarm een eetlepel plantaardige olie een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg het vega gehakt en een half bouillonblokje toe. Bak het kort.
  3. Voeg de komijn-, paprika- en uienpoeder toe.
  4. Voeg de tomatenpassata toe en laat ongeveer 10 minuten meepruttelen.
  5. Snijd de rode paprika in blokjes.
  6. Laat de linzen uitlekken en voeg op het laatsttoe.
  7. Voeg ook de paprika toe. Verwarm kort mee.
  8. Verdeel een handje spinazie per wrap en schep hierover het gehakt-linzenmengsel.