Bij tijd en wijle moet er een pizza op tafel komen. Natuurlijk, je kant een kant- en klare halen of laten bezorgen. Maar er zelf een maken is toch eigenlijk wel net even wat leuker. Wie dat goed kan is Nigel van der Horst. Zijn snelle bbq kip pizza vind ik een zeer leuk recept. De online diëtist deelt hem dan ook graag met jou!

Boodschappenlijst (voor 2 personen)

2 naanbroden
200 gram kippendij
½ courgette
Paar champignons
1/2 rode ui
Rucola
Sriracha
Passata
Smokey bbq saus (Remia)
Peper & zout

Voedingswaarden (per portie)

486 Kcal
25 gram Eiwit
37 gram Koolhydraten
25 gram Vetten
2,4 gram Vezels

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 250 graden
2. Marineer de kip in de bbq saus
3. Heb je tijd laat dan de kip met huishoudfolie erover in de koelkast intrekken
3. Grill of bak de kip aan beide zijden tot deze gaar is (6 á 8 minuten)
4. Snijd alle groentes
5. Smeer de passata over de naanbroden
6. Snijd de kip in mooie reepjes.
7. Beleg de naanbroden met alle ingrediënten
8. De pizza mag voor ongeveer 6 á 8 minuten in de oven
9. Leg wat rucola op de pizza en doe er wat sriracha overheen
10. Geniet van je pizza!

pizza

Dit recept is van Nigel van der Horst

Meer recepten?

Klik hier

Mij als online diëtist & voedingscoach?

Klik dan hier!