Weinig tijd, maar toch een heerlijke pasta op tafel? Deze pasta met buffel mozzarella en citroen van The Lemon Kitchen zet je binnen no-time op tafel! Vol groenten en meervoudige koolhydraten die je vezels geven én energie. Dat vindt de  online diëtist helemaal top! Wie heeft er zin in dit recept? Laat het mij weten via instagram of facebook.

Boodschappenlijst (2 personen)

140 gram Tagliatelle
1 bolletje buffel mozzarella
50 gram (minimaal 4 plakken) dungesneden Parmaham of rauwe ham
400 gram tuin of doperwtjes (uit de vriezer
rasp 1 biologische citroen
sap van ½ citroen
Snuf chiliflakes of (½ rode peper)
2 eetlepels Olijfolie (extra vergine)
Verse bieslook

Voedingswaarde (per persoon)

681 Kcal
35 gram Eiwit
74 gram Koolhydraten
25 gram Vetten
12 gram Vezels

Bereidingswijze

1. Zet als eerste water op het vuur en voeg een druppeltje olie toe. Breng het water aan de kook en voeg vervolgens de tagliatelle toe. Kook de pasta beetgaar (al dente). Volg zonodig de bereidingswijze die op de verpakking staat.
2. Als de pasta gaar is, giet je hem af en laat je hem eventjes kort uitlekken.
3. Zet een sauspan op het vuur en voeg hier de olijfolie, fijngehakte bieslook, snuf chiliflakes, citroenrasp, citroensap en de erwtjes aan toe. Roer even goed door, zodat alle smaken samen komen en voeg hier vervolgens de pasta aan toe.
4. Als de pasta goed gemengd is met alle smaken. Voeg je vervolgens de mozzarella verdeeld in grove stukken over de pasta en doe dit ook met de Parmaham. Het is op deze manier heerlijk om te eten en de buffel mozzarella smelt heerlijk.

Serveer deze pasta met buffel mozzarella en een partje citroen en breng hem op smaak met een snufje zout en peper.

 

Dit recept is van Jadis van The Lemon Kitchen