Deze panzanella salade met aardbei van The Lemon Kitchen maakt de online diëtist erg blij. Want, zoals je hebt kunnen lezen in mijn blog, kun je met dit soort simpele goede gerechten, makkelijk de week gezond doorkomen. Panzanella is een typische Italiaanse salade. Buon appetito dus!

Boodschappenlijst (2 personen)

200 gram aardbeien
3 eetlepels extra vergine olijfolie
2 handjes rucola
1 biologische citroen
stuk oud brood of focaccia
een paar cherrytomaatjes
verse basilicum
Parmezaanse kaas

Voedingswaarden (per persoon)

332 energie (calorieën)
10 gram eiwitten
23 gram koolhydraten
20 gram vet (waarvan 5 gram verzadigt vet)
5 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Pluk  het oude brood en/of focaccai in kleine er stukjes.
  2. Bak  het brood krokant in de pan, voeg hier nog wat citroenzest (halve eetlepel) aan toe en wat zout en peper.
  3. Laat afkoelen, zodat het extra krokant wordt.
  4. Meng de rucola met de extra vergine olijfolie, 1 eetlepel citroensap en hand geraspte Parmezaan.
  5. Verdeel er vervolgens verse basilicum overheen en snijd de aardbeien en de cherrytomaatjes door midden en meng goed met de salade.
  6. Verdeel als laatste krokante broodstukken over de salade en en breng om smaak met zout en peper.
  7. Geniet ervan!

panzanella salade met aardbei citroen en parmezaan online diëtist