Deze Mexicaanse Tortilla Pizza is van Eat Live Travel en zeer geschikt voor vegetariërs, er zit namelijk geen vlees in. Wel zitten er kidneybonen in die rijk zijn aan eiwitten en tevens vezels. Goed voor spieropbouw, verzadiging en darmwerking. Wat wil een mens nog meer? Ik raad je dan ook sterk aan dit lekkere recept te maken.

400 gram Mexicaanse roerbakmix
125 gram kidneybonen
4 tortilla wraps
15 gram Tex mex enchilada mix (de helft van het zakje)
paar eetlepels tomatenpuree
geraspte kaas (hoeveelheid naar keuze)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bak de groenten van de Mexicaanse roerbakmix even op middelhoog vuur tot de groenten een beetje geslonken is.
3. Voeg de kidneybonen toe aan het groenten mengsel.
4. Voeg de helft van het zakje Tex Mex kruiden toe aan het groentenmengsel.
5. Besmeer de tortilla’s met een laag tomatensaus en beleg ze vervolgens met het groentenmengsel en tot slot wat geraspte kaas.
6. Bak de tortilla pizza’s in de oven voor ongeveer 5-10 minuten. Blijf ze in de gaten houden want ze mogen natuurlijk niet verbranden.
Mexicaanse tortilla pizza

Dit recept is van EAT LIVE TRAVEL

Meer recepten?

Klik hier!

Mij als online diëtist?

Klik hier!