Bami maar dan net even anders! Deze groenten bami is zo’n typisch recept waarbij je altijd goed zit. Boordevol voedingsstoffen en daar maak je niet alleen jezelf maar ook de online diëtist blij mee! Food Love Life Being heeft weer een zalig recept voor jullie klaargemaakt. Ditmaal een vegetarische bami maar dan met rijstnoodles en compleet gemaakt met een pittige twist. Voor wie zet jij deze maaltijd binnenkort op tafel?

Boodschappenlijst (2 personen)

Pindasaus:
3 eetlepels pindakaas
5 eetlepels water
2 theelepels ketjap
1 eetlepel zoete chilisaus
1/2 theelepel sambal oelek

Bami:
120 gram ongekookte brede rijstnoedels/rijststicks
1 kleine broccoli, de roosjes
200 gram sperziebonen halveren of snijbonen in stukken van 3 cm
1 kleine ui snipperen
1 teen knoflook fijngehakt
1 stukje gember van 2 cm geschild en fijngehakt
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel vissaus
1 theelepel sambal oelek
1 rode paprika in reepjes
1 prei in ringen snijden
1 kleine wortel in dunne schijfjes (ca. 1 mm)
1 eetlepel olie

Omelet:
4 eieren
Paar druppeltjes vissaus
1 theelepel sojasaus of ketjap wat je in huis hebt
2 stuks lente-ui in dunne schijfjes gesneden
1 rode peper in dunne schijfjes gesneden (hou je niet van pittig dan laat je de peper weg)
1 theelepel olie

Voedingswaarden (1 persoon)

667 energie (calorieën)
32 gram eiwitten
49 gram koolhydraten
35 gram vetten (waarvan 7,5 gram verzadigd vet)
14 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de pindasaus in een pannetje en verwarm dit al roerend op middelhoog vuur. Zet het vuur uit wanneer de saus de gewenste dikte heeft. Voeg evt. lepel voor lepel water toe om de saus dunner te maken.
  2. Maak alle bami groenten schoon. Kook de broccoli en gesneden bonen 3 tot 4 minuten voordat je ze gaat wokken. Afschudden in een vergiet en afspoelen met  koud water.
  3. Klop 4 eieren in een kom samen met de vissaus, de sojasaus of ketjap en 1 eetlepel water.
  4. Bereid de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking.
  5. Verwarm een theelepel olie in de koekenpan en giet het eimengsel in de pan, strooi de lente-ui en eventueel het pepertje erover, laat het rustig garen. Rol de omelet op zodra hij begint te stollen en laat de rol door garen op laag vuur. Draai de omelet af en toe om.
  6. Verhit de wok op middelhoog tot hoog vuur, voeg eerst de olie toe en daarna de ui, knoflook, gember, vissaus, oestersaus en sambal. Wok het geheel al omscheppend 1 minuut. Voeg de groente toe en wok het geheel nog 3 minuten.
  7. Meng de rijstnoedels met de groenten en verdeel dit over 2 borden. Snijd de omelet in reepjes en verdeel deze over de ‘bami’. Voeg als laatste de pindasaus toe en smullen maar!