Ingrediënten (voor 1 persoon)

1 grote zoete aardappel
125gram kipfilet
BBQ Saus (Remia Smokey BBQ)
Paprika Kruiden
1 teentje knoflook
Peper en Zout

Salade
Veldsla
Cherry Tomaatjes
Rode Ui
Worteltjes
Zoete Paprika
Bosui

Voedingswaarde

463Kcal
73gram koolhydraten
36gram eiwitten
3gram vetten
18 gram vezels

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in stukjes
  2. Marineer de kip in de BBQ Saus met de knoflook, peper en zout
  3. Verwarm de oven voor op 180graden
  4. Gebruik een vork om rondom de aardappel gaatjes te prikken en leg in ovenschaal
  5. Doe wat olijfolie over de aardappel met paprika kruiden en peper en zout
  6. Verwarm de aardappel ongeveer 20-25 minuten in de oven (als je met een saté stokje helemaal door de aardappel kan prikken is hij gaar)
  7. Maak ondertussen de salade. Veldsla in een schaal, snijd de groenten fijn en voeg toe
  8. Bak de kip gaar
  9. Als de aardappel klaar is snijd hem mooi door de midden zodat de kip erin kan
  10. Voeg de BBQ Saus erbij met de bosuitjes

Dit recept is van Chef met Lef